Guvernul se pregătește să dea socoteală la Bruxelles. Vrea să ceară modificarea țintei de deficit

Guvernul se pregătește să dea socoteală la Bruxelles. Vrea să ceară modificarea țintei de deficit

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri că discuţiile pe care reprezentanţii Guvernului le vor avea cu Comisia Europeană vor cuprinde posibilitatea de a reduce sau a modifica acea ţintă de deficit bugetar şi de a agrea un plan de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor.

El a dat asigurări că nu există niciun fel de blocaj în discuţiile din coaliţie şi a precizat că anunţarea acestor măsuri înainte de a fi decise ar crea foarte multă agitaţie, lucru care de altfel s-a şi întâmplat, în urmă cu câteva săptămâni, când s-au dat câteva alarme care s-au dovedit a fi false şi care au speriat zona antreprenorială.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat, după şedinţa conducerii PNL cu miniştrii liberali din Executiv, că pregătirea vizitei la Bruxelles este elementul cheie al activităţii acestui Guvern.

”Discuţiile cu Comisia vor cuprinde elemente deja amintite public, primul dintre ele, posibilitatea de a reduce sau a modifica acea ţintă de deficit bugetar şi de a agrea un plan de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor”, a spus Stroe.

El a precizat că ordonanţele cu măsurile fiscale de reducere a deficitului se vor finaliza după ce se vor purta discuţiile cu cei de la Comisie.

ADVERTISING

Despre neînţelegerile din coaliţie privind introducerea de noi taxe pentru IMM-uri, Ionuţ Stroe a arătat că ”e oarecum prematur ca un partid politic să anunţe înaintea unei concluzii în coaliţie şi înaintea discuţiilor cu Comisia Europeană o poziţionare”.

”Până la urmă trebuie să ajungem la un numitor comun. Ministerul de Finanţe şi prim-ministrul ştiu foarte bine lucrurile cu care vor merge acolo, nu le anunţăm noi la PNL”, a spus Stroe.

Despre renegocierea ţintei de deficit, purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că liberalii se aşteptă să existe flexibilitate din partea Comisiei.

ADVERTISING

”România nu este singura ţară care înregistrează probleme cu încadrarea în ţinta de deficit, există foarte mult efort care s-a făcut din partea noastră în legătură cu cheltuieli neprevăzute, în anii precedenţi şi ne aşteptăm ca cei de la Comisie să înţeleagă lucrul ăsta şi să nu existe eventuale măsuri sau sancţiuni imediate privind încadrarea în ţinta de deficit”, a spus acesta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇