Candidați la președinție: Crin Antonescu confirmă că există o „discuție complexă”, Emil Hurezeanu a refuzat

Candidați la președinție: Crin Antonescu confirmă că există o „discuție complexă”, Emil Hurezeanu a refuzat
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a confirmat, duminică, existenţa unei discuţii pentru candidatura sa la Preşedinţie din partea coaliţiei pro-europene, o discuţie pe care o numește „complexă”. În schimb, Emil Hurezeanu spune că a declinat oferta.

Crin Antonescu a confirmat, duminică, pentru Europa Liberă, că „există e o discuţie” legată de candidatura sa, din partea coaliţiei pro-europene, la viitoarele alegeri prezidenţiale.

„Dar e o discuţie complexă, presupunând şi formarea guvernului, cu prioritate. Am convenit să comunicăm fiecare ce are de comunicat la sfârşitul acestor discuţii”, a spus, pentru Europa Liberă, Crin Antonescu.

ADVERTISING

În schimb, ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declarat, duminică seară, că i s-a propus să candideze la Preşedinţie, dar a declinat propunerea, motivând că nu poartă „pălării mult mai mari" decât îi permite capul.

"Am declinat propunerea, am fost testat şi am spus nu. Nu port pălării mult mai mari decât îmi permite capul", a spus Hurezeanu, care a venit la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, relatează News.ro.

Întrebat dacă va fi ministru de Externe, acesta a răspuns: „Mi s-a propus. Să vedem".

ADVERTISING

Conducerile PSD, PNL și UDMR s-au întâlnit separat, duminică seara, după ce au avut o ședință comună, pentru a stabili împărțirea portofoliilor în noul guvern, dar și programul de guvernare. La finalul ședințelor de partid au fost făcute scurte declarații de presă, fără să fie date multe detalii.

Discuțiile de duminică seara au venit după ce, la prânz, partidele parlamentare au fost invitate la consultări la Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISING

PSD, PNL, UDMR şi minorităţile au mers împreună, iar USR separat. Delegațiile AUR, SOS și POT au refuzat să participe, contestând legitimitatea lui Klaus Iohannis, al cărui mandat oficial de președinte s-a terminat pe 21 decembrie.

Și discuția cu USR a fost foarte scurtă, în jur de 3 minute, timp în care reprezentanții partidului i-au comunicat lui Klaus Iohannis că i-a expirat mandatul și că nu poate să convoace consultări din această poziție.

La finalul consultărilor, Klaus Iohannis a anunțat că negocierile PSD-PNL-UDMR-minorități se vor finaliza în curând și după ce vor fi votați președinții celor două camere ale parlamentului, va desemna și premierul din partea coaliției pro-europene pentru formarea noului guvern.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇