Agenția pentru Arii Protejate e condusă de fiica partenerei lui Marcel Vela, care vine dintr-o familie cu interese în construcţia de microhidrocentrale

Agenția pentru Arii Protejate e condusă de fiica partenerei lui Marcel Vela, care vine dintr-o familie cu interese în construcţia de microhidrocentrale

Andra-Sabrina Pleșa a preluat atribuțiile de președinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, prin decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă. Ea este fiica partenerei de viață a fostului ministru liberal Marcel Vela și iubita purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Femeia a ajuns în conducerea agenției anul trecut, când a fost numită vicepreședinte al instituției prin decizie a fostului premier Florin Cîțu, în prezent președinte al PNL.

Conform deciziei semnate luni de premierul Ciucă, publicată în Monitorul Oficial nr. 225/2022, Pleșa va exercita atribuțiile președintelui agenției ”până la numirea conducătorului instituției publice, în condițiile legii”.

decizie-plesa
Foto: Monitorul Oficial

Adi Croitoru, fostul președinte al agenției, susținută de PNL Bihor, a cerut să fie schimbată din funcție în data de 2 martie, iar premierul Ciucă a confirmat înlocuirea ei, printr-o decizie publicată sâmbătă în Monitorul Oficial, scriu jurnaliștii de la eBihoreanul.

ADVERTISING

Andra-Sabrina Pleșa a candidat în 2020 pentru Primăria Caransebeș, fiind puternic susținută de fostul ministru de Interne Marcel Vela, însă a pierdut alegerile și a rămas doar consilier local, conform Digi24.

Jurnaliștii de la Economedia.ro au scris atunci despre interesele familiei Andrei Pleșa. Conform sursei citate, ”mama acesteia, Gabriela Nicoleta Pleșa, are acțiuni la o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale într-o arie naturală protejată”.

ADVERTISING

Mari interese în domeniu, în special în zona Muntele Mic și Nedeia, ar avea și omul de faceri Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. După ce a fost obligat de instanță să-și demoleze o cabană construită ilegal, Dunca declara pentru publicația Express de Banat: ”Acum mai există o portiță legală pentru că între timp s-a schimbat legea. Legislația trebuie adaptată, pentru că sunt o mulțime de locuri frumoase în țara asta, dar, din păcate, legislația te împiedică să construiești, să faci turism”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇