Grindeanu nu vrea să plece de la ANCOM până nu devine lege înțelegerea cu SUA pe tehnologia 5G

Grindeanu nu vrea să plece de la ANCOM până nu devine lege înțelegerea cu SUA pe tehnologia 5G

Deși se află în incompatibilitate, Sorin Grindeanu a anunțat că va demisiona din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) în septembrie, după transpunerea în legislaţia română a memorandumului România-SUA privind tehnologia 5G.

Grindeanu a revenit recent în Partidul Social Democrat, în funcţia de prim-vicepreşedinte.

Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă, dacă va demisiona de la ANCOM, el a răspuns: „Din momentul în care am intrat în incompatibilitate (…) odată cu revenirea în PSD, conform legii, am 90 de zile în care să aleg şi să ies din incompatibilitate. Vă spun cât se poate de tranşant că alegerea am făcut-o. Deci, în luna septembrie, nu aştept cele 90 de zile, voi demisiona de la ANCOM”.

El a explicat că a ales să nu își dea demisia imediat, deoarece vrea să vadă aprobat, mai întâi, memorandumul România-SUA privind tehnologia 5G, semnat în vara anului trecut.

„De ce consider că mai trebuie să stau două-trei săptămâni? Pentru că în acest moment se află în dezbatere publică, în transparenţă decizională, proiectul de lege pentru transpunerea memorandumului cu Statele Unite, semnat în vara anului trecut, în legislaţia din România. Acest lucru mi-l doresc să intre pe făgaşul normal. S-a lucrat foarte mult, au fost foarte multe discuţii la nivel ministerial. Cred că în următoarele două-trei săptămâni intră acest proiect în dezbatere parlamentară, într-o formă care transpune cât se poate de clar memorandumul semnat în vara anului trecut între Guvernul Statelor Unite şi România”.

Grindeanu a spus că este „susţinător total” al respectivului memorandum.

„Poziţia mea e cât se poate de clară şi v-o transmit încă o dată: susţin total transpunerea memorandumului cu Statele Unite, fără niciun fel de nuanţe, semnat anul trecut între noi, Guvernul României, România, până la urmă, şi Statele Unite ale Americii.

ADVERTISING

Un memorandum care în săptămânile viitoare îşi va găsi transpunere în legislaţie, pentru că memorandumul nu ţine loc de lege", a afirmat el.

Citește despre controversele din jurul tehnologiei 5G în România și în lume:

Ambasada Chinei în România cere Bucureștiului să nu se lase influențat de SUA

Academia Română a dat un comunicat panicard despre tehnologia 5G, desființat de cercetători

Germania a elaborat un catalog cu standarde pentru tehnologia 5G și nu a exclus din start niciun operator

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇