“Împreună pentru mai bine!” este îndemnul lansat de Crama Ceptura în pandemie, susținut prin acțiuni de protecție a mediului și a comunității.
Sub sloganul “Crama Ceptura ne aduce împreună pentru o lume mai bună”, compania atrage atenția asupra necesității protejării mediului în care trăim și se implică activ în campania inițiată de Asociația MyOwn Tree ajutând la plantarea a 2000 de puieți de tei în județul Prahova, cu ajutorul a zeci de voluntari din echipa sa.
„Aceasta inițiativă este expresia unei datorii morale, absolut firească pentru orice organizație responsabilă și conștientă de faptul că ne confruntăm cu o criză climatică globală fără precedent. Schimbarea este în mâinile noastre, de aceea am ales să lăsăm ceva generațiilor următoare plantând 2000 de tei și ajutând să crească o pădure ce ne va fi sprijin în lupta împotriva poluării masive”, spune Marcel Grăjdieru, CEO Crama Ceptura.
În anul 2021, Crama Ceptura a continuat seria acțiunilor de susținere a mediului și a contribuit la absorbția a 137,2 tone de dioxid de carbon pe an prin achiziția dopurilor naturale de plută pe care le folosește. Modul sustenabil în care este recoltată coaja stejarilor de plută din pădurile Portugaliei permite arborilor să absoarbă mult mai mult dioxid de carbon decât este folosit pentru producerea acestora.
“Am avut mereu o conduită responsabilă față de mediul înconjurător, integrând în procesele de producție, ambalare și distribuție soluții care să reducă amprenta de carbon. Suntem una dintre companiile românești pentru care grija față de mediu se vede, inclusiv prin alegerile responsabile pe care le facem”, a mai declarant CEO-ul Crama Ceptura.
Perioada pandemiei a fost unul din momentele în care Grupul Purcari și-a arătat din nou implicarea față de comunitate. Acesta a donat 500.000 lei pentru combaterea epidemiei de COVID din Republica Moldova și România, fonduri ce au fost folosite pentru achiziții destinate spitalelor constând în ventilatoare pentru plămâni, ajutor pentru personalul medical dar și pentru bătrânii rămași în izolare acasa.
Prin această acțiune, compania a subliniat faptul că este important ca toți reprezentanții business-ului să contribuie în măsura posibilităților și că solidaritatea este cheia depașirii acestei mari provocări cu care ne confruntăm.
În ceea ce privește acțiunile de protecție a mediului și dezvoltare a unui business sustenabil, acestea au fost mereu parte integrantă din filosofia Cramei Ceptura. Încă din martie 2017 Grupul Purcari, prin intermediul Crama Ceptura SRL, contribuia la înființarea Ecosmart Union SA, societate ce are ca activitate principală prestarea serviciilor de management al reciclării deșeurilor (OIREP).
În 2021, investiția a fost majorată la 65,75% din capitalul social, Ecosmart Union SA devenind subsidiară de la acea dată. Activitatea principala a Ecosmart Union este prestarea serviciilor de management al reciclării deșeurilor (OIREP), viziunea fiind de a crea o societate a reciclării bazată pe principiile economiei circulare.
Anual, Crama Ceptura și întreg Grupul Purcari se implică activ în acțiuni de responsabilitate socială care susțin dezvoltarea sustenabila, cât și în acțiuni complexe de sponsorship și charity direcționate către comunitate, precum Festivalul Brazilor de Crăciun, Târgul NATO sau proiectele destinate diasporei.
„Pentru Crama Ceptura, protejarea mediului este un proces care necesită o implicare comună, constantă din partea tuturor, nu doar a organizațiilor de mediu, ci și a societății civile și a mediului de business. Este o provocare existențială pe care ne-o asumăm prin instrumente solide și eficiente și printr-un angajament sporit de a promova genul acesta de acțiuni. Demersurile noastre vor continua și pe viitor, compania având în plan mai multe proiecte de susținere a comunității și a mediului înconjurător în anii ce urmează”, a concluzionat Marcel Grăjdieru, CEO Crama Ceptura.
Despre Crama Ceptura
Crama Ceptura ne aduce împreună. Înființată în 2003, Crama Ceptura are în prezent o echipă puternică de profesioniști dedicați și tehnologii sofisticate, de ultimă generație. Totul pentru a valorifica la maxim cele 14 zile în plus de soare pe care natura le oferă acestui tărâm binecuvântat.
De mai bine de 15 ani, calitățile deosebite ale vinului produs la Crama Ceptura sunt apreciate nu doar de consumatorii din România, dar și de amatorii acestei nobile băuturi de calitate de peste hotare.
Din 2005, din inima podgoriei Dealu Mare, pleacă spre paharele pasionaților de vinuri cele mai bune soiuri realizate de specialiștii noștri enologi: Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Syrah, Muscat Ottonel.
Despre Purcari
Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează circa 1,300 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova.
Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de circa 25% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de țări.
Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2021 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 59,000 de recenzii.
Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top ca Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, East Capital, Franklin Templeton și SEB.