Cum contribuie presa la conservarea unei societăți sănătoase

laude-reut

Rolul presei și al jurnaliștilor în societate este unul dintre cele mai dezbătute subiecte ale momentului, în contextul în care mass-media a fost profund afectată de criza generată de pandemia COVID-19, cu care s-a confruntat întreaga omenire.

În ciuda dezinformării și a fenomenului fake news, puternic dezbătute în ultima perioadă, informația corectă și de calitate rămâne esențială pentru o societate sănătoasă și se dovedește crucială în momente de criză.

Din acest punct de vedere, istoricul an 2020 s-a arătat a fi o adevărată provocare atât pentru jurnaliști - care au fost puși în fața unei imense responsabilități - cât și pentru publicul larg, care a învățat ce înseamnă informația vitală și a experimentat, uneori într-o adevărată cursă contracronometru, cunoașterea prin informare.

In acest context, SpotMedia.ro împreună cu Complexul Educațional Laude-Reut organizează evenimentul “Jurnalismul în vremea pandemiei de Covid-19: Între provocări și oportunități de reinventare”, care se va desfășura pe 19 ianuarie, de la ora 16:00 și va fi transmis LIVE pe spotmedia.ro, în pagina de Facebook event sau în pagina de Youtube event.

ADVERTISING

Evenimentul, care se va desfășura sub forma unei dezbateri între jurnaliștii invitați și elevii de la Laude-Reut și din cadrul altor școli bucureștene, va fi deschis de domnul E.S. David Sarangaambasador al Israelului și președinte Onorific al Laude - Reut Board of Trustees și moderat de Emilian Isailă - editorialist SpotMedia.ro.

afis

Invitații speciali ai evenimentului:

  • Tova Ben Nun-Cherbis – Președinte și Fondator Complexul Educațional Laude-Reut
  • Prof.univ.dr. Alina Bârgăoanu – Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA și Expert în analiza și combaterea dezinformării
  • Conf.univ.dr. Liana Ionescu – Profesor de media-comunicare la Complexul Educațional Laude-Reut
  • Ion M. Ioniță – Senior editor Adevărul, Redactor-șef Historia, membru al Laude-Reut Board of Trustees
  • Magda Grădinaru – Editorialist SpotMedia.ro
  • Gabriel Kolbay – Jurnalist de investigații SpotMedia.ro.
ADVERTISING

Se va discuta despre jurnalismul în pandemie, efectele dezinformării și noile provocări ale presei, dar și despre diferențele dintre generații în modul în care se informează.

Pentru că noua generație reprezintă viitorul, vor fi prezentate inclusiv așteptările pe care le au tinerii și diferențele între generații privind informarea prin mass-media.

Cum știm dacă ne informăm corect? Cum ne dăm seama dacă informațiile pe care le consumăm sunt corecte sau nu? De ce este atât de important să ne informăm corect? Care sunt efectele dezinformării asupra oamenilor și a societății?

Cum s-a schimbat viața de jurnalist de când a izbucnit pandemia? Ce constrângeri dar și care au fost beneficiile reinventării într-un an ce va rămâne, cu siguranță, în istorie? - sunt doar câteva dintre întrebările la care va oferi răspunsuri.

Pe toată durata evenimentului, elevii vor putea adresa întrebări invitaților, accentul fiind pus pe dezbaterea acestor subiecte și oferirea de răspunsuri la problemele reale cu care se confruntă tinerii astăzi.

parteneri

Evenimentul “Jurnalismul în vremea pandemiei de Covid-19: Între provocări și oportunități de reinventare” este susținut de Ambasada Israelului și Școala Națională de Studii Politice și Administrative, în calitate de parteneri.

ADVERTISING

Despre SpotMedia.ro

SpotMedia.ro este, poate, cea mai frumoasă poveste din presa românească. O echipă de 32 de oameni care, în iunie 2020, a renunțat la un proiect construit în 13 ani, ajuns la un apogeu de trafic și încredere, și a decis să o ia de la zero. Și asta pentru că li s-a cerut să trădeze încrederea publicului și să folosească notorietatea obținută în beneficiul unor interese comerciale. Întreaga echipă – editorial, tehnic, vânzări și administrativ – a decis să o ia de la capăt. A făcut un site nou în șapte zile, a construit cu pasiune un loc unde acum își fac, cu respect și bucurie, meseria.

Trei sunt lucrurile importante care unesc Echipa și ne fac să avem încredere în noi și în viitor: credem că publicul are dreptul de a fi informat corect, credem că presa are un rol esențial în societate și este în slujba cetățeanului, credem că orice este posibil și ne place să inovăm”Echipa SpotMedia.ro

Despre Complexul Educațional Laude-Reut

În aproape un sfert de secol de existență sub tutela Fundaţiei Reut (fostă Fundația Ronald S. Lauder România), Complexul Educațional Laude-Reut, acreditat pentru toate nivelurile de învăţământ preuniversitar, a atins performanțe neobișnuite, garantate de oferta educațională, dar și de pregătirea individualizată a elevilor de către profesori selectați cu exigență, fapt care i-a atras obținerea autonomiei, în anul 2016, prin îndeplinirea criteriilor de performanță stabilite de fondatori.

Oferta educațională Laude-Reut cuprinde profil real-specializarea matematică-informatică, științe ale naturii și profil uman, specializarea științe sociale, bacalaureat la limba ebraică, proiecte și parteneriate internaționale (Ministerul Educației din Israel, International March of the Living, Comenius, Gruntvig, Cannes Lions etc.), vizite internaționale de studiu, schimb de elevi și profesori cu școli din toată Europa și Israel, pregătire academică timpurie - cursuri de Business și Legal English, LAMDA, comunicare, media, diplomație, protocol, relații internaționale, public speaking și debate.

Pe lângă 100% rată de promovare a examenului de bacalaureat, în sesiunea din iulie, timp de 11 generații de la înființarea liceului, cu media 9,50 pe instituție, rezultatele deosebite şi procentul impresionant de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun, Laude-Reut are un punct forte în oferta extracurriculară consacrată drept punct de referință pentru sistemul educațional: artă și multimedia pentru grădiniță și școala primară, business, media și diplomație pentru liceu, orele şi cluburile de limbi străine (engleză, ebraică, franceză, spaniolă, italiană, germană), de jurnalism, fotografie, informatică, robotică, arte, drama, dans, instrument muzical, matematică, șah, sport etc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇