Cine suntem

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM

Patru lucruri credem că ne definesc, ca echipa de jurnaliști: facem presă quality, avem conștiința că suntem în slujba oamenilor, ne facem meseria cu pasiune și ne place să inovăm.

Standardele jurnalistice sunt parte din noi, nu amestecăm informația cu opinia, verificăm informațiile din cel puțin două surse, cităm doar surse credibile, ne argumentăm opiniile, nu vrem să fim crezuți pe cuvânt și nici să fie luat de bun ce scriem.

Mizăm pe exigența cititorilor. Prezentăm mai multe opinii pe temele importante și declarațiile tuturor celor implicați într-un subiect al zilei, pentru ca fiecare să iși poată face propria părere despre ceea ce se întâmplă.

Conștiința că suntem în slujba oamenilor poate sa pară că e doar o sintagmă numai bună de folosit într-o prezentare. N-am gasit însă ceva mai potrivit pentru modul în care am ales să ne facem meseria: de la 6 la 24 cel puțin, 7/7, selectăm ceea ce publicăm, din mii de știri și evenimente dintr-o zi, având o singură întrebare în minte: cât de importantă e acea informație pentru viața oamenilor?

Filtrăm fiecare informație gândindu-ne, în fiecare moment, ce înseamnă asta pentru oameni, ce impact va avea asupra vieții lor? Ne punem în locul oamenilor la fiecare articol pe care îl scriem, pentru a înțelege mai bine ce informație, ce răspuns e nevoie să aducem. Păstrăm conexiunea cu oamenii în tot ceea ce facem și scriem să înțeleagă și bunica, și nepotul.

Ne facem meseria cu pasiune. Ne place mult ce facem, ne place să găsim unghiuri de abordare surprinzătoare, să scotocim până găsim adevarul, suntem foarte curioși, uneori enervant de insistenți, ne bucurăm când obținem exclusivități sau facem un interviu, o anchetă, un reportaj care știm că va conta.

Oamenii cred că ne certăm când dezbatem subiecte. Deși e o meserie care te consumă, pentru că ne place, găsim resurse ca în fiecare zi să o luăm de la capăt.

Inovăm – Avem în minte să oferim informația când, cum și unde este nevoie de ea. Folosim noile tehnologii și ne adaptăm la modul în care se schimbă comunicarea și receptarea informației, fără să afectăm relevanța și standardele jurnalistice.

Ne adaptăm la societatea românească și creștem împreună cu ea. Acum ne-am pus în cap să facem jurnalism constructiv – să scriem despre provocările de zi cu zi din viața oamenilor, dar să găsim și soluții.

Și asta pentru că, de prea multă vreme, agenda publică e făcută fără să se țină seama de nevoile oamenilor, iar cearta permanentă, incertitudinea, informațiile negative care abundă fac să pară că totul este negru și fără speranță. Și ne-am întrebat: ce-ar fi să punem accentul pe resurse, viitor și speranță? Fără să cosmetizăm realitatea, fără să ignorăm lucrurile importante mai puțin plăcute care se întâmplă.

Oare va ajuta, este nevoie de această perspectivă diferită? Ar putea să crească și responsabilitatea celor care decid? Rămâne de văzut, însă este noul nostru pariu și credem că îl vom câștiga, pentru că ne cunoaștem cititorii, alături de care am învățat și crescut și până acum. Așadar, să schimbăm împreună în bine lumea în care trăim!

Spot on!

PROMISIUNI CĂTRE CITITORI

– Vom respecta standardele jurnalistice cu care v-am obișnuit. Dacă derapăm, trageți-ne de mânecă!

– Vom rectifica asumat orice greșeală și ne vom cere scuze.

– Vom fi transparenți cu sursele de finanțare.

– Vom dezvolta siteul așa cum meritați. Am început cu o structură simplă, pe care am reușit să o ridicăm în mai puțin de două săptămâni, pentru a avea un loc unde sa scriem.

– În cel mai scurt timp posibil vom construi cel mai bun site de stiri, cu functionalitati care sa ajute la:

  •  informarea mai rapidă, în funcție de interesul pe care il aveți,
  •  informarea în format video, audio
  •  crearea unei comunități active

– Pregătim o aplicație de mobil care va fi gata în curând

– Pregătim TV online, unde veți putea vedea și asculta interviuri, emisiuni, dezbateri

– Pregătim mai multe produse jurnalistice inovatoare, proces la care ne-am bucura să participați

Punem accent pe comunicarea cu voi și ne bazăm pe implicarea voastra în noul proiect, așa că vă așteptăm să ne scrieți la cititor@spotmedia.ro.

Bogdana Boga
Bogdana Boga
Redactor Șef
”Privește doar înainte și niciodată nu lăsa pe altul sa te definească”.
Alexandru Dan
Alexandru Dan
Editor Colaborator
"Dragoste, credință și curaj. Iată trei cuvinte cu care putem cuceri lumea". (Regina Maria a României)
Oana Dimitriu
Oana Dimitriu
News Editor
Atentă la detalii și la oamenii care pun lumea în mișcare. Pasionată de călătorii, cercetare și inovație, pot să vă aduc cel puțin o veste bună în fiecare zi.
Toni Dumitru
Toni Dumitru
Editor
Scriu cu dăruire pentru toți cei care vor să fie bine informați.
Gabriel Kolbay
Gabriel Kolbay
Reporter Special
Jurnalist curios. Interesat să înțeleg cum circulă banii noștri și în buzunarele cui se opresc. Cautător pasionat de soluții.
Ioana Ene Dogioiu
Ioana Ene Dogioiu
Senior Editor
”Negociem orice, dar nu negociem principii”
Magda Grădinaru
Magda Grădinaru
Senior Editor
Jurnalist deopotrivă preocupat de cultură și politică. Cea mai bună îndeletnicire a Magdei e întrebarea, iar printre dialogurile despre locul omului în istorie se numără cele cu Amos Oz, Ismail Kadare, Ludmila Ulitkaia, Andrew Solomon, Lucian Boia și Yuval Noah Harari.
Emilian Isailă
Emilian Isailă
Senior Editor
Scriu pentru că sunt în căutarea adevărului.
Ionut Găman
Ionuț Găman
Editor Coordonator
Și-a făcut debutul în presă în 2006 și de atunci nu ratează niciun subiect important din lumea sportului.
Alexandru Nistor
Alexandru Nistor
fotojurnalist
Alex este pasionat de fotografie. Prezent în mijlocul celor mai turbulente evenimente, luat la ochi de echipele de securitate din zone cu potențial de conflict, căutând mereu să surprindă omul din spatele imaginii, Alex este cel care ne aduce, zi de zi, in fața ochilor, detaliile surprinzătoare ale vieții în imagini.
Irina Olteanu
Irina Olteanu
Editor Coordonator
Am crezut și voi crede întotdeauna în presa onestă, independentă, care respectă principiile etice, își respectă cititorii și pune adevărul mai presus de orice. Nu voi accepta niciodată să fiu subordonată niciunui interes. Pentru mine jurnalismul înseamnă pasiune, libertate, adevar, dreptate si lumină!
Constantin Pescaru
Constantin Pescaru
Social Media Specialist
Îmi place să descopăr poveştile oamenilor.
Anca Petrache
Anca Petrache
Editor Colaborator
Curioasă și pasionată de tot ce respiră.
Victor Pițigoi
Victor Pițigoi
Senior Editor
“A fura idei de la cineva este plagiat. A le fura de la mai mulți este cercetare” (Murphy)
Camelia Sisea
Camelia Sisea
Editor Colaborator
“Doar ce este bine de știut. Sau măcar foarte interesant”.
Serinela Spătărelu
Serinela Spătărelu
Coordonator Editorial
Cred în mine, în oameni și în Dumnezeu. Las cu încredere adevărul să lege și să dezlege lucrurile. Trăiesc cu pasiune și recunoștință misiunea de jurnalist, alături de o echipă care a ales sa fie in slujba oamenilor.
Alexandra Șandru
Alexandra Șandru
Editor Coordonator
Sap la rădăcina trecutului pentru a înțelege schimbările din prezent și a găsi calea să privim cu speranță și încredere spre viitor
Cristian Șoitu
Cristian Șoitu
Editor Coordonator
Jurnalist din 2007. Cred in puterea sportului de a aduce la un loc oameni diferiți și de a-i uni.
Nicoleta Gruia
Nicoleta Gruia
Sales & Digital Marketing Director
Cred în forța cuvântului. Încărcat cu autentic și adevăr, conectează oamenii și are puterea să creeze o lume mai frumoasă și mai bună.