Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, joi, transmiterea către Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a unei solicitări privind subtitrarea în limbile minorităţilor naţionale a spoturilor de interes public aferente campaniei de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România.
„O să transmitem o solicitare către Grupul de Comunicare Strategică prin care îi rugăm ca aceste mesaje să fie cumva subtitrate în limbile minorităţilor naţionale, plus limbajul mimico-gestual”, a spus preşedintele CNA, Monica Gubernat.
Propunerea a fost făcută de membrii CNA Orsolya-Eva Boros, care a pledat pentru subtitrarea în limba maghiară, şi Cristina Pocora, care a spus că este necesară subtitrarea şi în limbile romani şi rusă.
„Aceste mesaje ar trebui să ajungă şi la ei. Eu am văzut cât de greu este să convingi oamenii să se vaccineze”, a spus Orsolya-Eva Boros.
Cristina Pocora a afirmat că ar „extinde” numărul limbilor în care ar trebui să fie realizată comunicarea, „prin inserarea, în anumite zone, a unor scurte fragmente şi în limba romani, ca şi în limba ruşilor lipoveni”.
„Sunt comunităţi în care trebuie să ajungă acest mesaj. Poate, dacă gândesc mai imaginativ acest spot, această comunicare să ajungă şi către ei, în limba lor”, a spus Cristina Pocora.
Citește și:
- Povestea de succes a Israelului. Trei lucruri care îl fac să fie cu mulți pași înaintea statelor europene în cursa vaccinării. Interviu audio
- Peste un milion de locuitori ai UE au fost vaccinați până acum antiCovid. Cîțu spune că în România se vor face 150.000 de doze în fiecare zi
- De ce pot alții ce nu poate UE? Despre vaccin și democrație
- Comisia Europeană a avizat vaccinul Moderna, anunță Ursula von der Leyen
- Institutul Cantacuzino explică de ce a trimis vaccinuri în cutii de pizza. Era perioada sărbătorilor, furnizorii de ambalaje nu au avut activitate
- Aproape 17.000 de oameni s-au vaccinat azi anti-COVID în România. Doar 66 au raportat reacții minore
- Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu campania de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19