Au început lucrările pentru construcția podului de pe latura de nord a Cetății Făgăraș. Acesta este primul dintre cele două pe care le va avea edificiul la finalizarea restaurării.
Sunt forați 14 piloți la o adâncime de peste 10 metri, urmând să se armeze și să se betoneze. Deasupra lor va fi montată o grindă, apoi se va construi podul din lemn de stejar.
După ce va fi finalizat – în cursul acestui an, potrivit constructorului – accesul în cetate va fi permis pe aici, astfel încât să înceapă lucrările pentru podul mobil – pe latura de est (actuala intrare).
Până acum, au fost restaurate bastionul Cuptorului și bastionul Toboșarului, iar în curtea exterioară au fost realizate rețelele de apă pluvială și menajeră și montați hidranții.
S-au mai executat săpături la viitoarele ateliere meșteșugărești și, în prezent, sunt armate.
Bolta de la fosta pulberărie de pe latura de sud a fost reconstruită „de la zero”. De asemenea, în prezent, se muncește și la refacerea acoperișului.
Sunt doar câteva dintre lucrările finalizate sau în desfășurare. Acestea sunt executate conform graficului stabilit, astfel că se vor sfârși în anul 2022, cum prevede contractul încheiat cu firmele asociate Troia Premium Construct și Pro Construct.
Construirea a două poduri din lemn, dintre care unul mobil, reprezintă principala modificare ce vizează completarea aspectului de castel fortificat din perioada de glorie a secolului al XVII-lea.
De asemenea, se va interveni și pe malurile canalului de aparare, iar luciul de apă va fi extins, astfel ca lebedele vor lipsi de pe lac în tot acest timp.
Investiția pentru transformarea celui mai vizitat obiectiv turistic din Țara Făgărașului are valoarea de 29.106.349,95 de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 21.369.616 lei. Firmele au la dispoziție 2 ani pentru finalizarea lucrărilor.
Expoziție de obiecte făurite de meşteri sibieni acum 200 de ani, la Cetatea Făgăraș