Cum să alegi cel mai potrivit frigider pentru nevoile tale

Cum să alegi cel mai potrivit frigider pentru nevoile tale

Frigiderul este un dispozitiv indispensabil pentru fiecare casă. Acesta îndeplinește o funcție de bază și tocmai din acest motiv este prezent în toate gospodăriile. Păstrarea mâncării pentru mai mult timp nu ar fi posibilă fără frigider. 

Pe piață sunt o mulțime de modele și e greu să alegi unul. Un frigider este destul de scump, așadar alegerea trebuie gândită bine înainte. De asemenea, există mai multe tipuri de dispozitive, în funcție de nevoi. În continuare vei citi mai multe despre tipurile de frigidere și aspectele importante pe care trebuie să le urmărești înainte de achiziționare.

Aspecte generale

Înainte de a te interesa despre caracteristicile modelelor, trebuie să știi clar cât spațiu ești dispus să aloci pentru dispozitiv. Măsoară cu o ruletă locul unde dorești să depozitezi frigiderul și notează măsurătoarea, pentru a o putea compara cu fiecare model care îți atrage atenția.

ADVERTISING

După ce ai identificat spațiul pe care poți să îl aloci pentru depozitare, trebuie să te gândești la cât spațiu de stocare ai nevoie. Cu privire la acest aspect frigiderele se împart în mai multe categorii: 

  1. Frigiderul cu o singură ușă

Acest tip de dispozitiv este mai puțin popular din cauza faptului că nu are un congelator mare. De obicei este folosit de persoanele care locuiesc singure sau de studenți. Există și familii mai mici care aleg acest model, însă pentru a compensa pentru lipsa unui congelator mai mare, cumpără unul independent. Totuși, problema cu această alegere este spațiul ocupat. Din punct de vedere al economiei spațiului, este mult mai eficient să cumperi un frigider cu două uși sau o combină frigorifică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  1. Frigiderul cu două uși

Acest model este varianta cu mai mult spațiu a frigiderului cu o ușă. Este mai bine compartimentat și mai înalt. De asemenea, congelatorul este despărțit de dispozitivul propriu-zis printr-o margine groasă și are ușă proprie. Pentru acest model, dar și pentru cel menționat mai sus, congelatorul este poziționat în partea de sus a frigiderului.

  1. Combină frigorifică

Combina frigorifică are un volum mai mare de depozitare. Congelatorul este poziționat în partea din jos și accesul se face printr-o ușă diferită. Este foarte popular în rândul familiilor de până la 5 membri, pentru că oferă mult spațiu de depozitare atât în frigiderul propriu-zis cât și în congelator. De asemenea, combina frigorifică ocupă mai mult spațiu, deoarece este mai înaltă și mai lată decât modelele precizate anterior.

ADVERTISING
  1. Frigiderul Side by Side

Inovația acestui dispozitiv vine de la cele două uși care se deschid în oglindă. De asemenea, este modelul cu cel mai mare volum de depozitare disponibil și este ideal pentru persoanele care au nevoie de spațiu mare de stocare. Pe partea dreaptă este poziționat frigiderul, pe toată înălțimea dispozitivului, iar pe partea stângă este poziționat congelatorul. Anumite modele au congelatorul în partea de jos și tot ansamblul este mai lat.

Caută o combină frigorifică cu o clasă energetică cât mai bună, pentru a consuma mai puțină energie electrică. Cu cât nota dispozitivului e mai sus pe scara energiei, cu atât vei economisi mai mulți bani. Acesta este un aspect care își face simțită prezența pe termen lung. De asemenea, este mai bine și pentru mediu să faci economie.

Fiecare model are caracteristicile lui, însă tu trebuie să îl cumperi pe cel care îți satisface cel mai bine nevoile. Totuși, nu uita să ții cont de un buget pe care ești dispus să îl aloci și de marca frigiderelor. Este important să stabilești suma maximă pe care vrei să o aloci, pentru a nu cheltui mai mult decât e nevoie. De asemenea, alege o marcă cu renume și un model cu recenzii bune. Marca garantează calitatea produsului și recenziile bune indică faptul că și alți oameni au fost mulțumiți de acel produs.

Alege un frigider care are avantaje pentru tine și familia ta. Ai citit despre aspectele pe care trebuie să le urmărești, tot ce rămâne de făcut este să găsești frigiderul care îți satisface nevoile.