Un tânăr de 35 de ani din Vaslui care făcea dializă a murit la mai puţin de 48 de ore după rapel. Ce spune Valeriu Gheorghiță

Un tânăr de 35 de ani din Vaslui a murit la aproximativ 48 de ore după ce a fost imunizat cu cea de-a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19.

El suferea de insuficienţă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă, iar potrivit declaraţiei membrilor familiei, vineri, a fost prezent la o şedinţă de dializă, după care a făcut rapelul, iar în cursul serii s-a simţit rău, starea sa degradându-se ulterior.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, familia a sunat la 112 şi a anunţat că acesta este în stare de inconştienţă.

ADVERTISING

"Un echipaj medical a fost solicitat la domiciliul pacientului. A fost resuscitat la faţa locului şi adus în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, ulterior fiind declarat decesul", au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a anunțat că s-a început o anchetă. "Am demarat o analiză a cazului şi vom avea un punct de vedere după ce vom culege mai multe informaţii", a spus ea.

Autoritățile nu au anunțat ce tip de vaccin a primit tânărul, care a fost și infectat cu SARS-CoV-2 şi declarat vindecat.

ADVERTISING

Cum comentează Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a comentat acest caz, marți la amiază.

El a precizat că așteaptă concluziile autorităților locale, dar că tânărul făcea parte dintr-o categorie foarte vulnerabilă, poate cea mai vulnerabilă, având în vedere că făcea dializă.

"La nivel național există 13.000 de persoane cu dializă. Rata de acoperire vaccinală este de peste 60%. Ei fac parte din categoria poate cea mai vulnerabilă, sunt pacienți extrem de fragili. Este important un triaj medical corect, o supraveghere pe 15 minute", a spus el.

ADVERTISING

Medicul a punctat însă că este extrem de important ca oamenii să urmeze tratamentul corect.

"E important ca pacientul să își ia tratamentul. Am constatat că există o amânare a tratamentului sau nu există o aderență completă așa încât să se evite ca una dintre afecțiunile cronice să se dezechilibreze. Singurul sfat medical este să continue supravegherea medicală și fiecare pacient să respecte recomandarea medicală", a mai spus Gheorghiță.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇