Un tânăr a alergat de la un capăt la altul al Australiei: A parcurs 4.000 km în 47 de zile

Un tânăr a alergat de la un capăt la altul al Australiei: A parcurs 4.000 km în 47 de zile

Nedd Brockmann, un alergător în vârstă de 23 de ani care a început să practice acest sport înainte de pandemie, ar putea primi titlul „Australianul anului” în 2023 după un ultramaraton unic.

Ars de soare și cu pletele blonde fluturând pe sub șapca de baseball, temerarul alergător a sosit luni în Sydney, după 3.953 de kilometri pe care i-a alergat în 47 de zile, de la un capăt la altul al continentului, din Cottesloe Beach (Australia de Vest) pânâ la plaja Bondi, în New South Wales. O aventură care l-a făcut cunoscut în întreaga lume, presărată cu nenumărate accidentări, dureri nesfârșite de articulații, lipsa somnului, bătături în tălpi și chiar mai rău – viermi care s-au dezvoltat în rănile infectate de la degetele picioarelor.

Toate aceste chinuri pe care le-a suportat explică bucuria uriașă de la finalul uriașei curse, marcată în stilul tradițional al alergătorilor australieni – el a băut șampanie din pantoful îmbibat de sudoare, relatează CNN.

ADVERTISING

"Am trecut prin iad și m-am întors de 10 ori pentru a ajunge aici – prin fiecare accidentare, prin tot soarele, ploaia, tirurile, vremea, vântul din față", a povestit el.

Cursa transnațională a lui Nedd Brockmann, un electrician din Forbes, New South Wales, a atras un interes deosebit în țara sa, iar mulți susțin desemnarea lui drept "Australianul anului" în 2023.

Până vineri, el a strâns 1,26 milioane de dolari americani, aproape dublu față de cât își propusese, pentru organizația caritabilă We Are Mobilise care sprijină persoanele fără adăpost.

ADVERTISING

Ultramaratonul de la un capăt la altul al Australiei a început la 1 septembrie, iar în cele 47 de zile de alergare Brockmann a învățat să îndure. Prima mare încercare cu care s-a confruntat a survenit după doar 12 zile, când s-a ales cu o inflamație severă în jurul tendonului de la fluierul piciorului. După un drum de 14 ore cu mașina la un centru medical unde i s-a făcut RMN și câteva injecții cu calmante, a fost dus înapoi în locul în care s-a oprit pentru a-și relua cursa.

Aceasta nu a fost singura provocare ivită pe parcurs, temerarul alergător îndurând o mulțime de dureri de picioare, șolduri și mușchi, dar și lipsa cronică de somn. Brockmann s-a trezit în fiecare zi la 3:30 dimineața pentru a reuși să parcurgă o medie zilnică de cel puțin 80 de kilometri evitând cât mai mult căldura ucigătoare.

ADVERTISING

Iar în fiecare zi el a trebuit să consume între 8.000 și 10.000 de calorii pentru a compensa cele 10.000-12.000 de calorii arse. De-a lungul cursei, el a mâncat în general ouă cu bacon, șuncă, brânză, wrap de pui, sandvișuri cu șuncă și brânză, croissant, rulouri cu mere, gogoși și banane.

După săptămâni la rând în care s-a trezit cu noaptea în cap, tânărul își dorește acum doar să doarmă. Nu are de gând să se întoarcă imediat la munca de electrician și spune că deocamdată se bucură de timpul liber pentru a reflecta la reușita lui.

Brockmann a început să alerge înainte de pandemie ca să slăbească. A devenit pasionat de acest sport și a început să crească distanțele - de la semimaraton la maraton, iar apoi la ultramaraton de 100 de kilometri. În 2020, el a decis să alerge 50 de maratoane în 50 de zile, proiect prin care a strâns aproape 63.000 de dolari pentru Crucea Roșie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇