Un arhitect a fost condamnat la închisoare pentru că a construit o clădire în centrul Bucureștiului, în zonă protejată, cu autorizații false

Un arhitect a fost condamnat la închisoare pentru că a construit o clădire în centrul Bucureștiului, în zonă protejată, cu autorizații false
Susține democrația
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un arhitect a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare pentru că a construit o clădire în centrul Bucureștiului, în zonă protejată, cu autorizații false.

Totodată, Curtea de Apel București i-a interzis acestuia să își exercite profesia de arhitect timp de 3 ani, după executarea pedepsei închisorii, scrie B365.

Alături de arhitect, au fost condamnați la închisoare investitorul și „alți participanți la săvârșirea faptelor penale”.

Imobilul construit a avut la bază autorizații de construire/demolare, avizul Ministerului Culturii și avizul emis de ISC, acte care s-au dovedit a fi false.

ADVERTISING

Potrivit motivării instanței, „inculpatul a negat totul și nu a arătat nicio formă de regret”.

“Judecătorul fondului constată că inculpatul a negat pe tot parcursul procesului penal comiterea infracțiunilor reținute în sarcina sa, în ciuda faptului că probele din dosar erau covârșitoare, precum și faptul că nu a arătat nicio urmă de regret pe tot parcursul judecății”, se mai arată în motivarea instanței.

Judecătorii spun că această situație este cu atât mai gravă cu cât construcția în discuție este situată într-o zonă de protecție specială a municipiului București, prin urmare aducându-se atingere nu numai politicii generale a statului în legătură cu regimul construcțiilor, dar și unor interese superioare, vizând protejarea unor zone cu importanță arhitecturală, istorică sau culturală.

ADVERTISING

Clădirea va fi desființată în totalitate, costurile fiind suportate de către arhitect și investitor.

“Clădirea din centrul Bucureștiului ridicată nelegal urmează să fie desființată în totalitate, într-un termen de 6 luni calculat de la jumătatea lunii ianuarie 2022, costurile fiind suportate în solidar de către arhitect, investitor și ceilalți participanți la săvârșirea infracțiunilor”, a decis instanța.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇