Avioane ale Rusiei au interceptat niște bombardiere americane strategice, aflate în drum spre România

Avioane ale Rusiei au interceptat niște bombardiere americane strategice, aflate în drum spre România

Premieră pentru România: Două avioane B-52H Stratofortress ale Forţelor Aeriene SUA au aterizat la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru desfăşurarea misiunii Bomber Task Force Europe 24-4.

Pe drum, aeronavele americane au fost interceptate de două avioane ruseşti deasupra Mării Barents.

''Flancul estic al NATO este mai puternic în această zi! Pentru prima dată, bombardierele B-52 Stratofortress de la Barksdale Air Force Base (Louisiana) au aterizat în România în sprijinul Bomber Task Force Europe.

Aliaţii şi naţiunile partenere profită de orice ocazie pentru a se antrena împreună, pentru a îmbunătăţi pregătirea şi pentru a promova pacea şi securitatea în regiunea europeană'', se arată pe pagina de Facebook a MApN.

Potrivit unei informări transmise de Forţele Aeriene ale SUA, în timp ce zburau în spaţiul aerian internaţional şi în conformitate cu dreptul internaţional, bombardierele americane B-52 au fost interceptate de două aeronave ruseşti deasupra Mării Barents.

''Aeronavele americane nu şi-au schimbat cursul de zbor ca urmare a interceptării şi au continuat traseul de zbor programat fără incidente, în acest fel bombardierele B-52 şi-au îndeplinit misiunea planificată în prealabil, care a inclus integrarea alături de avioanele de luptă NATO înainte de a ateriza la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu'', arată sursa citată.

În timpul desfăşurării misiunii, bombardierele vor funcţiona cu numele a 20-a Escadrilă Expediţionară de Bombardament (20th Expeditionary Bomb Squadron), care va fi integrată cu Aliaţii NATO şi alţi parteneri internaţionali pentru punerea în comun a capabilităţilor şi asigurarea angajamentelor de securitate din aria de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.

avion american Kogălniceanu
Foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania

Aceasta este prima dată când bombardiere strategice americane operează din România.

"În contextul global de astăzi, este vital să fim pregătiţi pentru a oferi o gamă largă de capabilităţi viabile de la distanţe mari. Această reeditare a Bomber Task Force oferă o oportunitate excelentă de a ne perfecţiona tacticile, tehnicile şi procedurile agile de luptă. (...)

Prin eforturi de colaborare cu aliaţii noştri, SUA permit trupelor noastre să combată ameninţările actuale şi viitoare", a declarat generalul James Hecker, comandantul Forţelor Aeriene ale SUA în Europa.

bombardiere USA
Foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale, Romania



"Statele Unite sunt dedicate să lucreze alături de aliaţii şi partenerii noştri NATO de-a lungul Flancului Estic, pentru a ne asigura că avem abilităţile consolidate şi capacităţile de coordonare necesare pentru a menţine siguranţa, securitatea şi stabilitatea regională", a adăugat Hecker.

Misiunile periodice şi de rutină ale bombardierelor strategice americane demonstrează modul în care Statele Unite şi NATO sunt pregătite şi bine echipate pentru a lucra împreună cu aliaţii şi partenerii naţiunii gazdă pentru a descuraja ameninţările şi a apăra Alianţa, se menţionează în informare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇