Nouă zile până la alegerile din SUA: Trump primește un ajutor neașteptat. Michelle Obama, discurs înflăcărat pentru Harris (Video)

Nouă zile până la alegerile din SUA: Trump primește un ajutor neașteptat. Michelle Obama, discurs înflăcărat pentru Harris (Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Cu doar nouă zile înainte de alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump i-a acordat un interviu de trei ore lui Joe Rogan, considerat realizatorul de podcast nr 1 din SUA. În urmă cu doi ani, Rogan îl descria pe Trump drept „o amenințare existențială la adresa democrației”, dar acum, discuția dintre cei doi a fost prietenoasă, mai ales când au discutat despre prieteni comuni, precum Elon Musk. De cealaltă parte, Kamala Harris a avut parte de un discurs înflăcărat și feminist de susținere din partea fostei prime doamne Michelle Obama.

Trump a întârziat trei ore la un miting, ca să meargă la podcastul lui Rogan

În interviul acordat lui Joe Rogan, Donald Trump a discutat despre orice, de la „cea mai mare greşeală” a mandatului său la Casa Albă, la ce i-a spus liderului Coreei de Nord şi dacă există viaţă extraterestră, relatează BBC, citat de News.ro.

ADVERTISING

În urmă cu doi ani, Rogan l-a descris pe Trump drept „o ameninţare existenţială la adresa democraţiei” şi a refuzat să îl primească în emisiunea sa. Însă cei doi au părut prietenoşi vineri, când au discutat despre interesul lor comun pentru Ultimate Fighting Championship şi despre prieteni comuni precum Elon Musk.

Campania republicanului speră că interviul îi va consolida influenţa asupra alegătorilor de sex masculin, care constituie nucleul ascultătorilor emisiunii Joe Rogan Experience, care are 14,5 milioane de urmăritori pe Spotify şi 17,5 milioane de abonaţi pe YouTube.

Trump a făcut un mare ocol pentru a-l vizita pe Rogan în Austin, Texas, ceea ce l-a făcut să ajungă cu aproape trei ore întârziere la un miting în Michigan, un stat crucial în care atât el, cât şi adversara sa democrată, Kamala Harris, au făcut campanie intensă.

Iată câteva dintre declarațiile făcute de Donald Trump în emisiune:

ADVERTISING
  • Cea mai mare greșeală: „Cea mai mare greşeală” a preşedinţiei sale din 2017-21 a fost că „am ales câteva persoane pe care nu ar fi trebuit să le aleg”, „neoconservatori sau oameni răi sau oameni neloiali”. „Un tip ca Kelly, care era un bătăuş, dar o persoană slabă”, a adăugat Trump, menţionându-l pe fostul său şef de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, care a declarat în această săptămână pentru New York Times că, în opinia sa, fostul său şef avea tendinţe «fasciste». Trump l-a descris, de asemenea, pe fostul său consilier american pe probleme de securitate naţională John Bolton drept „un idiot”, dar util uneori.
  • Ce i-a spus lui Kim Jong-un: Trump a declarat că a ajuns să îl cunoască pe liderul nord-coreean Kim Jong-un „foarte bine”, chiar dacă inițial i-a spus „Little Rocket Man, vei arde în iad”. Trump a spus că l-a îndemnat pe Kim să nu îşi mai construiască un stoc „substanţial” de arme. „I-am spus: „Faci vreodată altceva? De ce nu o iei mai uşor? Du-te la plajă, relaxează-te. Am spus: 'Întotdeauna construieşti nucleare, nu trebuie să o faci. Relaxează-te! Am spus: „Hai să construim nişte apartamente pe ţărmul vostru””.
  • Relația cu Vladimir Putin: Trump a spus din nou că Rusia nu ar fi invadat niciodată Ucraina dacă el ar fi fost preşedinte. „I-am spus: 'Vladimir, nu vei invada'. Obişnuiam să vorbesc cu el tot timpul”. Trump a mai spus că Putin a invadat Ucraina pentru că „în primul rând, nu-l respectă deloc pe Biden”.
  • Despre viața extraterestră: Tump nu exclude existenţa vieţii în spaţiu. „Nu există niciun motiv să nu credem că Marte şi toate aceste planete nu au viaţă”, a spus el, referindu-se la discuţiile pe care le-a avut cu piloţi de avioane cu reacţie care au văzut lucruri «foarte ciudate» pe cer. „Ei bine, Marte - am avut sonde şi rovere acolo, şi nu cred că există viaţă acolo”, a spus Rogan. „Poate că este viaţă despre care nu ştim”, a spus Trump.
  • Incredibil pe bandă, dar preferă golful: Trump a fost presat de democraţi să facă publice fişele sale medicale, după ce Harris le-a publicat pe ale sale la începutul acestei luni, însă echipa sa nu a împărtășit dosarul său. Trump nu a abordat direct subiectul în podcast, dar i-a povestit lui Rogan despre un examen fizic. „Nu am fost niciodată unul care să poată, de exemplu, să alerge pe o bandă de alergare. Când am trecut un examen fizic, m-au rugat să alerg pe o bandă de alergare şi apoi au făcut-o din ce în ce mai abruptă şi mai abruptă şi medicii au spus, a fost la Walter Reed [spital], au spus: „Este incredibil! Vă spun, am simţit că aş fi putut merge toată ziua”. Dar, a adăugat Trump, benzile de alergare sunt „foarte plictisitoare”, aşa că preferă să rămână sănătos jucând golf.
ADVERTISING

Michelle Obama, discurs înflăcărat și feminist

De partea cealaltă, Kamala Harris a beneficiat de susținerea fostei prime doamne Michelle Obama, la un miting de campanie. Ea a spus despre democrata Kamala Harris că ar fi un „preşedinte extraordinar” și și-a exprimat temerile pentru cazul în care va fi ales Trump, relatează AFP, citat de News.ro.

„Toate speranţele mele pentru Kamala sunt însoţite şi de o teamă reală, teamă pentru ţara noastră, teamă pentru copiii noştri, teamă de ceea ce ne aşteaptă dacă uităm care este miza acestor alegeri”, a declarat Michelle Obama într-un discurs înflăcărat şi feminist.

Fosta Primă Doamnă, una dintre personalităţile preferate ale Americii, nu a ezitat să îşi exprime frustrările.

„Dacă vrem să ajutăm această ţară să întoarcă pagina politicii urii şi a diviziunii, nu putem sta şi să ne plângem”, a adăugat ea.

Prezenţa lui Michelle Obama a încununat o săptămână în care Kamala Harris a fost susţinută de o serie de celebrităţi: Lizzo şi Usher weekendul trecut, Bruce Springsteen şi Barack Obama joi, Beyoncé vineri pentru un miting axat pe dreptul la avort.

Înainte de miting, vicepreşedintele Kamala Harris a vizitat un cabinet medical pentru a sublinia încă o dată problema dreptului femeilor de a-şi controla propriul corp.

Cei doi pretendenţi la Casa Albă, la egalitate în sondaje cu nouă zile înainte de scrutin, au focusul pe statele-cheie, unde îşi intensifică întâlnirile şi mitingurile. Mai mult de 38 de milioane din cele 244 de milioane de americani chemaţi la urne şi-au exprimat deja opțiunea pentru președinția SUA, prin intermediul votului anticipat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇