Ministrul Stelian Ion a discutat cu vicepreședintele CE despre MCV: Vom repara legile Justiției. Proiectele sunt puse în dezbatere publică și vrem să fie transmise Parlamentului în luna aprilie

Ministrul Stelian Ion a discutat cu vicepreședintele CE despre MCV: Vom repara legile Justiției. Proiectele sunt puse în dezbatere publică și vrem să fie transmise Parlamentului în luna aprilie

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat vineri, în cadrul unei întâlniri cu vice-preşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, că intenţionează ca, în aprilie, cele trei proiecte de legi ale Justiţiei puse în dezbatere publică să fie transmise Parlamentului.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a avut, vineri, o întâlnire bilaterală, în sistem videoconferinţă, cu Vera Jourova, vice-preşedintele Comisiei Europene, discuţiile vizând aspecte privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi nou înfiinţatul Mecanism privind Statul de Drept.

ADVERTISING

"Vom repara legile justiţiei. Acest proces va implica sistemul judiciar şi Parlamentul, în egală măsură. Procesul legislativ, în sine, trebuie să fie de calitate, caracterizat de dialog si asumare", a arătat Stelian Ion.

Am avut astăzi o întâlnire bilaterală, în sistem videoconferință, cu Věra Jourová, Vice-președintele Comisiei...

Posted by Stelian Ion on Friday, January 15, 2021

La rândul său, Vera Jourova a precizat că "este important să vedem progrese sustenabile şi ireversibile înregistrate de România".

ADVERTISING

"Ministrul Justiţiei a apreciat implicarea constantă a Comisiei Europene în procesul de reformă a justiţiei din România şi a precizat că îndeplinirea recomandărilor MCV reprezintă o prioritate a mandatului său. De asemenea, a subliniat importanţa instituirii, la nivelul Uniunii Europene, a Mecanismului privind Statul de Drept", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Conform sursei citate, oficialul european şi-a manifestat întreaga disponibilitate de cooperare cu autorităţile române, pentru a se asigura sustenabilitatea şi stabilitatea procesului de reformă a justiţiei din România.

ADVERTISING

Progresele care se vor face în perioada următoare vor putea determina finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Este important să vedem progrese sustenabile şi ireversibile înregistrate de România. Succesul României înseamnă succesul Comisiei Europene şi al Uniunii, în ansamblu. Comisia este un susţinător al reformei justiţiei din România”.

Vera Jourova

Exclusiv: Ministrul Justiției despre pensiile și salariile magistraților, ordonanța pentru SIIJ, DIICOT, reformarea CSM și cronometrul CEDO - Interviu video

La rândul său, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a exprimat intenţia de a finaliza şi a transmite Parlamentului, în cursul lunii aprilie 2021, cele trei proiecte de legi ale justiţiei, puse în dezbatere publică în septembrie 2020.

"Vom repara legile justiţiei. Acest proces va implica sistemul judiciar şi Parlamentul, în egală măsură. Procesul legislativ, în sine, trebuie să fie de calitate, caracterizat de dialog si asumare. Dorim să ne atingem obiectivele, dar nu în defavoarea calităţii. Proiectele vor fi transmise, spre consultare, Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia şi GRECO. Contăm în continuare pe sprijinul Comisiei Europene, care s-a dovedit a fi un partener de încredere”, a declarat ministrul Justiţiei, citat în comunicat.

Întâlnire bilaterală între Stelian ION, Ministrul Justiției, și Vera JOUROVA, vice-președintele Comisiei...

Posted by Ministerul Justiției on Friday, January 15, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇