Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat dosarul violențelor jandarmilor de la protestul diasporei, din 10 august 2018, a cerut CSM să fie eliberat din funcţie prin pensionare.
Şedinţa Secţiei pentru procurori va avea loc marți, 19 ianuarie 2021. Pe ordinea de zi a ședinței se află și această cerere de pensionare.
În prezent, Doru Stoica este șeful Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și criminalitărții informatice din cadrul DIICOT.
Dosarul 10 August
Tribunalul Bucureşti (TB) dezbate, în 22 ianuarie, solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în Dosarul 10 August.
Fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial, pe 4 august 2020, soluţia de clasare a Dosarului 10 August şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.
Dacă decizia DIICOT va fi confirmată de un judecător, procurorii vor redeschide urmărirea penală faţă de:
- colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române,
- maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti,
- colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române,
- comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.
În ordonanţa de redeschidere a anchetei, Giorgiana Hosu explica, între altele, faptul că procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în Dosarul 10 August şi nici nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii.
De altfel, procurorul Doru Stoica este vizat de o plângere la Inspecţia Judiciară din partea avocatului Vlad Gheorghe după ce a folosit anumite exprimări, considerate nepotrivite, în ordonanţa de clasare.
Între altele, el s-a referit la manifestanți drept ”panseluțe” sau ”buruieni”.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: