Doi jurnaliști italieni care au realizat un reportaj la Kursk ar putea fi acuzați de trecerea ilegală a frontierei

Doi jurnaliști italieni care au realizat un reportaj la Kursk ar putea fi acuzați de trecerea ilegală a frontierei

Doi jurnaliști italieni care au realizat un reportaj la Kursk ar putea fi acuzați de trecerea ilegală a frontierei.

Autoritățile din Rusia l-au convocat pe ambasadorul italian la Moscova pentru a protesta.

Cei doi jurnaliști, care au înfuriat Moscova cu un reportaj de televiziune din zonele controlate de ucraineni din regiunea Kursk, se vor întoarce în Italia, a anunţat sâmbătă postul RAI.

Cei doi reporteri urmează să zboare duminică spre orașul Milano, potrivit Reuters.

„Compania a decis să îi oblige pe jurnalista Stefania Battistini și pe cameramanul Simone Traini să se întoarcă temporar în Italia, doar pentru a le asigura siguranța și securitatea”, a transmis RAI.

ADVERTISING

Vineri, Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorul Italiei pentru a protesta față de ceea ce a numit „trecerea ilegală a frontierei” de către o echipă RAI. Un canal Telegram apropiat de forțele de ordine din Rusia, a anunțat că Ministerul de Interne intenționează să deschidă un dosar penal pe numele celor doi jurnaliști.

În replică, Ministerul de Externe al Italiei a declarat că ambasadorul italian Cecilia Piccioni le-a explicat autorităților ruse că RAI și echipele sale de știri au acționat independent.

ADVERTISING

„Jurnalismul nu este o crimă. Posibilitatea autorităților de la Moscova de a-i judeca pe Stefania Battistini și Simone Traini este inacceptabilă", au transmis și sindicaliștii din Italia.

Echipa RAI, însoțită de o escortă militară ucraineană, a produs primul reportaj al presei străine din orașul rus Sudzha. Orașul a fost avariat în timpul incursiunii armatei ucrainene în regiunea rusă Kursk.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇