Doi copii din Iași care au mâncat struguri au murit după câteva ore. Poliția face anchetă

Doi copii din Iași care au mâncat struguri au murit după câteva ore. Poliția face anchetă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Doi copii, unul de un an și jumătate și altul de 3 ani, din Cornul Caprei, județul Iași, au murit după ce au mâncat struguri despre care există suspiciunea că erau stropiți cu o substanță necunoscută. Poliția a deschis o anchetă și face cercetări pentru ucidere din culpă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vîjiac, a declarat, pentru Mediafax, că mama celor doi copii – unul de un an și jumătate, celălalt de 3 ani – a sesizat Poliția, după ce micuții au murit sâmbătă.

„Urmare a sesizării primite de polițiști, sesizare făcută de către mamă, au fost demarate de îndată verificările și investigațiile în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Unul dintre minori a decedat în locuință, iar celălalt a fost transportat la spital, ulterior decedând. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere”, a spus Vîjiac.

ADVERTISING

Micuții au mâncat struguri

Mama celor doi copii le-a povestit medicilor SMURD, care au intervenit încercând să îi salveze pe micuți, că le-a dat acestora să mănânce struguri.

„Medicii au găsit copilul de un an și jumătate în stop cardio respirator, s-au făcut manevre de resuscitare avansată timp de aproape o oră, din păcate fără răspuns. Celălalt copil, de 3 ani, frățiorul, era și el în stare gravă”, a mai spus șeful UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Și al doilea copil a murit la scurt timp, la spital.

ADVERTISING

Medicii au suspiciunea că cei mici s-au intoxicat cu o substanță toxică, de pe struguri.

„Suspiciunea a fost intoxicație cu o substanță necunoscută, posibil o substanță cu care au fost stropite fructele pe care copiii le-au mâncat”, a mai spus Cimpoeșu, care atrage atenția asupra faptului că fructele și legumele trebuie spălate cu apă din abundență.

„Există substanțe neautorizate care se mai folosesc și care au o concentrație foarte mare de substanță sau tipuri de substanțe cu proprietăți nocive pentru organism. Există și alte tipuri de substanțe folosite pentru combaterea dăunătorilor care sunt nocive mai ales daca este vorba de un copil sau o persoana cu risc crescut, așa cum este un micuț de un an și jumătate”, a spus medicul.

ADVERTISING

Vezi cele mai tari exclusivități SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇