DIICOT a descoperit o grupare criminală care folosea bani din camătă şi proxenetism pentru a câştiga licitaţii PNDL

DIICOT a descoperit o grupare criminală care folosea bani din camătă şi proxenetism pentru a câştiga licitaţii PNDL
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară fac, miercuri, 42 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Brăila și Argeş, pentru destructurarea unei mari grupări criminale care acţiona îndeosebi în Giurgiu.

Aceasta e acuzată de mai multe infracţiuni, printre care şi câştigarea de licitaţii de construcţii (asfaltări, drumuri şi poduri) prin PNDL cu bani proveniţi din proxenetism sau camătă.

Potrivit unui comunicat DIICOT, gruparea vizată de percheziţii era specializată în săvârşirea infracţiunilor de organizare ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declaraţii, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, camătă şi acces ilegal la un sistem informatic.

ADVERTISING

O parte a grupării a fost documentată de către procurorii DIICOT în cursul anilor 2017 şi 2018, fiind probată activitatea infracţională a aproximativ 40 de membri pentru constituire a unui grup infracţional organizat, dosarele fiind în diverse faze de judecată în faţa instanţelor judecătoreşti.

Astfel, din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că, după ce au fost trimişi în judecată, mai mulți membri s-au regrupat şi şi-au reluat îndeletnicirile infracţionale, acţionând pe mai multe paliere de criminalitate organizată în judeţul Giurgiu, dar şi în alte zone ale ţării, precum şi în ţări ale Uniunii Europene.

ADVERTISING

Aceștia urmăreau obţinerea rapidă a unor sume mari de bani din activităţi ilegale, care ulterior să fie introduse în circuitul financiar licit prin diferite modalităţi, membrii săi săvârşind aproape orice fel de infracţiune dacă exista oportunitatea obţinerii unui câştig.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇