Cu un an înainte de pandemie, un laborator coordonat de doctorul Fauci a infectat 12 lilieci cu un virus asemănător SARS, venit din China

Cu un an înainte de pandemie, un laborator coordonat de doctorul Fauci a infectat 12 lilieci cu un virus asemănător SARS, venit din China

National Institute of Health (NIH), coordonat de Anthony Fauci, a infectat 12 lilieci cu un virus „asemănător SARS” numit WIV1 la un laborator din Montana, în 2018, cu un an înainte de declanșarea pandemiei de Covid.

Coronavirusul WIV1 a fost expediat de la laboratorul din Wuhan despre care FBI crede că a cauzat pandemia de Covid și a fost testat pe lilieci achiziționați de la o grădina zoologică din Maryland, scrie Daily Mail.

Cercetarea, dezvăluită de grupul White Coat Waste Project, a stabilit că noul virus nu ar putea provoca o „infecţie puternică”.

ADVERTISING

Dar ea reprezintă o bună dovadă a legăturilor dintre guvernul SUA și laboratorul din Wuhan, precum și finanțarea cercetării virusurilor periculoase pe tot globul, consideră grupul.

Lucrarea lui Fauci a fost publicată în revista Viruses în 2018. Studiul a fost semnalat pentru prima dată de DRASTIC, un grup de activiști care investighează originile Covid-19 și teoria scurgerilor din laborator.

Grupul White Coat Waste Project utilizează acum Legea privind libertatea de informare pentru a solicita mai multe detalii despre experiment.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

White Coat Waste este un organ de supraveghere care s-a luptat pentru a împiedica finanţarea din bani publici americani a cercetărilor din străinătate asupra virusurilor periculoase.

În cadrul experimentului din 2018, oamenii de știință au obținut 12 lilieci egipteni și le-au introdus coronavirusul WIV1.

Ei au efectuat examene pe animale zilnic. În zilele trei, șapte și 28, câte patru lilieci au fost eutanasiați, iar inima, ficatul, rinichii, splina, vezica urinară, organele reproducătoare, ochii și creierul le-au fost colectate pentru analiză. Oamenii de știință au analizat, de asemenea, numărul de globule albe și anticorpii.

ADVERTISING

Cercetătorii au stabilit că WIV1 nu a provocat „o infecție puternică” și „au observat că există dovezi foarte mici de replicare a virusului”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇