A murit unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. Familia acuză un diagnostic greşit

A murit unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. Familia acuză un diagnostic greşit
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, Claudiu Iordache, a decedat, familia acuzând, în anunţul postat pe pagina de Facebook a revoluţionarului, că acesta a fost diagnosticat greşit.

”Cu două săptămâni în urmă şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu noi, în bucurie şi voie bună, împărtăşindu-ne gânduri pentru prezent şi planuri pentru viitor, planuri pentru cărţile la care lucra şi a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Crăciun, sfânta sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus, pe care o aştepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieţii noastre.

ADVERTISING

A plecat atât de neaşteptat, de nedrept, încât şocul plecării sale este copleşitor, striveşte sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înţeleagă.

Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator.

Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat”, anunţă familia, pe Facebook.  Însă nimeni nu precizează despre ce diagnostic este vorba.

ADVERTISING

Revoluţionarul Claudiu Iordache a murit pe 20 noiembrie.  

Claudiu Iordache s-a născut în 3 noiembrie 1942 şi a fost unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. A fost unul dintre cei care s-au opus iniţial Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, din martie 1990, cel care propunea lustraţia. Iordache a considerat la acea vreme că acest lucru era îndreptat strict împotriva lui Ion Iliescu.

Mulţi ani mai târziu, admitea că ar fi trebuit să susţină ca Punctul 8 de la Timişoara să se fi aplicat în societatea românească. ”I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”, afirma el.  

ADVERTISING

Claudiu Iordache a fost parlamentar în Adunarea Constituantă (1990-1992), prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale (1990-1991), dar şi consilier de stat la Preşedinţia României, în 2004, în mandatul de preşedinte al lui Ion Iliescu. Ulterior, a devenit director general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (în perioada 2004 – 2018), o instituţie care în ultimii ani devenise controversată.  

A fost poet, dramaturg, prozator, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor, iar din 2014 era şi cetăţean de onoare al Timişoarei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇