Titularizare 2025: Proba scrisă are loc marți, cu peste 39.700 de candidați înscriși

Titularizare 2025: Proba scrisă are loc marți, cu peste 39.700 de candidați înscriși
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Proba scrisă din cadrul concursului național de Titularizare se desfășoară marți, 15 iulie, începând cu ora 9:00, în 121 de centre organizate în toate județele și în București.

Peste 39.700 de candidați sunt așteptați să participe, după ce au promovat inspecțiile speciale la clasă sau probele practice cu minimum nota 5.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, peste 7.400 de candidați provin din promoția curentă, fiind absolvenți ai liceelor pedagogice, școlilor postliceale, universităților sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic.

Durata probei este de patru ore, dar poate fi prelungită cu până la două ore în cazul candidaților cu deficiențe de vedere sau alte situații speciale. În acest sens, au fost raportate 33 de cazuri din 13 județe și din București.

Posturile de educator, cele mai vânate

Candidații vor susține examenul pentru una dintre cele 119 discipline, în baza unor programe aprobate de Ministerul Educației. Cele mai multe înscrieri s-au înregistrat la învățământul preșcolar (peste 8.300), învățământul primar (peste 6.100), educație fizică și sport (peste 3.600), limba română (peste 2.300) și limba engleză (peste 2.000).

Subiectele, traducerile în limbile minorităților și baremele de corectare sunt elaborate de Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare și vor fi publicate marți, după încheierea probei, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Evaluarea lucrărilor va fi digitalizată, iar primele rezultate vor fi afișate pe 22 iulie. Contestațiile se pot depune în aceeași zi, până la ora 21:00, și pe 23 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 30 iulie.

Repartizarea pe posturi a candidaților care au obținut minimum nota 7 la proba scrisă și care optează pentru angajare pe perioadă nedeterminată se va face în ordinea mediilor, în perioada 31 iulie - 1 august.

Organizarea este coordonată de inspectoratele școlare județene, iar toate sălile implicate în proces - de examen, de multiplicare, de evaluare și pentru contestații - sunt monitorizate video și audio pentru a asigura corectitudinea concursului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇