În 2021, după BAC drumurile duc la Universitatea din București

În 2021, după BAC drumurile duc la Universitatea din București
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Știm, e o perioadă aglomerată pentru voi. Sunteţi (încă) elevi în clasa a XII-a, aţi avut banchetul și vă pregătiţi de BAC. Știm și că după BAC va trebui să experimentaţi #viațadestudent. Cum unde? La Universitatea din București: suntem, din 2019, Universitatea cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor și vă așteptăm cu aproape 8.000 de locuri bugetate și cu un proces online de înscriere și admitere pentru majoritatea facultăților.

19 facultăți, 97 de programe de licență, 215 programe de masterat, 9 programe de masterat didactic, 21 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și 9 stațiuni de cercetare sau, în trei cuvinte, Universitatea din București. 

Cu o istorie de peste 150 de ani și un prestigiu confirmat constant, Universitatea din București este astăzi un spațiu academic dinamic și incluziv, centrat pe student și caracterizat prin creativitate, inovare și pragmatism.

ADVERTISING

Anul acesta, Universitatea din București vă așteaptă cu aproape 8.000 de locuri bugetate – mai exact, 7.865 – la programele de licență și de masterat. Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 19 sunt destinate absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială și 50 sunt dedicate acelora dintre voi care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic puse la dispoziție de UniBuc.

Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității dintre București se desfășoară în perioada 1-30 iulie 2021, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2021. În schimb, pentru programele de doctorat, perioada de înscriere este cuprinsă între 1 și 20 septembrie 2021. Este important de precizat faptul că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioadele mai sus-menționate. Datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

ADVERTISING

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una din cele 19 facultăți un număr de 4.515 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.350 de locuri bugetate. Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

În 2021, toate drumurile duc la București. #hailaUB

2021. Înscrierea la UniBuc, la doar un click distanță

Pentru admiterea din acest an, majoritatea facultăților vă oferă un proces online de înscriere și admitere. În plus, unele facultăți ale Universității din București organizează și o sesiune online de preînscriere, oferindu-vă posibilitatea de a fi la curent cu ultimele noutăți cu privire la procesul de admitere.

ADVERTISING

Pentru a veni în sprijinul candidaților din acest an, Universitatea din București oferă și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

De asemenea, pentru a fura startul și a descoperi o mică parte din viața de student, vă oferim, în perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate. Ce mai aștepți? #hailaUB

Și pentru că puțină relaxare nu strică niciodată, puteți beneficia, alături de alte trei persoane, și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, zilnic, în perioada 1-30 iulie 2021, în intervalul orar 8:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere.

Nu în ultimul rând, pentru a descoperi campusul Universității din București am realizat o serie de tururi virtuale 3D: acum, Palatul Universității, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” sau clădirea Rectoratului UB sunt la doar un click distanță și vă așteaptă să le descoperiţi. Lor li se adaugă Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Tururile sunt disponibile aici și conțin, pe lângă imagine și voice-over, și o scurtă descriere scrisă, sub formă de text-box, a facultăților și a Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza”.

Toate detaliile cu privire la admiterea 2021 la UB, disponibile pe admitere.unibuc.ro

Vom comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube. Go like, share & follow. Site-ul admitere.unibuc.ro este canalul oficial de comunicare adresat celor interesați de admiterea la Universitatea din București. 

Actualizat permanent, pe toată perioada de admitere cu informații de interes general (metodologia de admitere, cuantumurile taxelor, numărul de locuri, programe de studii, date de contact ale facultăților), site-ul admitere.unibuc.ro vă pune la dispoziție și o serie de testimoniale ale studenților care și-au împărtășit experiența ca studenți la UniBuc, broșurile de prezentare ale celor 19 facultăți ale UB, precum și o secțiune de mentorat în care studenți voluntari ai UB răspund întrebărilor voastre referitoare la admitere, cursuri, profesori sau viața studențească.

UB. Universitatea din inima Bucureștiului

Consacrată ca o instituție de excelență în educație și cercetare care a făcut o prioritate din pregătirea studenților săi pentru viață și profesie, Universitatea din București se manifestă ca o comunitate puternică și solidară: suntem peste 34.000 studenți, 1.300 de profesori, 500 de cercetători și 1.300 de angajați ca personal administrativ. Toți suntem Universitatea din București.

De-a lungul anilor, UB a dezvoltat parteneriate cu 152 de universități din întreaga lume și este implicată în 468 de acorduri Erasmus+. Totodată, UB este conectată la o serie de rețele universitare naționale, regionale, europene și internaționale.

Începând cu 2019, UB face parte din CIVIS – Universitatea Civică Europeană alături de alte șapte universități europene de prestigiu: Universitatea Aix-Marseille, Universitatea Națională și Capodistriană din Atena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea Sapienza din Roma, Universitatea din Stockholm, Universitatea Eberhard Karls din Tübingen, cărora li s-a alăturat, în 2021, Universitatea din Glasgow, în calitate de partener asociat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇