Bursele ANIS 2022, cadrele didactice universitare pot obține granturi de 5.000 de euro

Bursele ANIS 2022, cadrele didactice universitare pot obține granturi de 5.000 de euro

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, anunță debutul celei de-a cincea ediții a programului Bursele ANIS. Cadrele didactice care îndeplinesc criteriile de eligibilitate își pot depune aplicațiile în intervalul 1 – 25 septembrie, iar proiectele selectate vor beneficia, ca în fiecare an, de o sponsorizare în valoare de 5.000 de euro. 

Programul se adresează cadrelor didactice universitare din toată țara, care au vârsta de până în 40 de ani (împlinită în anul 2022) și dețin titlul de doctor, respectiv gradul didactic de lector sau asistent universitar. Candidații trebuie să propună în programa universitară tehnologii și metode inovative de predare, care să integreze cel puțin unul dintre următoarele opt domenii: Artificial Intelligence/Machine Learning, Big Data, Cybersecurity, Internet of Things (IoT), Health Tech, Virtual Reality, Blockchain, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT). 

ADVERTISING

Mai exact, titularii de curs trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2022-2023, să actualizeze un curs existent (în proporție de cel puțin 50%) sau să introducă metode de predare noi și inovative, iar asistenții pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului (peste 50%), cu acordul cadrului didactic titular. Pentru a fi eligibil, cursul/laboratorul propus este sprijinit de facultate, fiind cuprins în planul de învăţământ aferent anului universitar 2022-2023, în oricare din formele recunoscute: obligatoriu, opţional sau facultativ. Intervalul de înscriere a proiectelor este 1 – 25 septembrie 2022, iar regulamentul programului poate fi consultat la  https://anis.ro/programe/

Toate proiectele  vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Cele trei criterii de evaluare sunt: caracterul inovativ al cursului/laboratorului și sustenabilitatea lui, structura detaliată ce acoperă obiectivele și materia cursului/laboratorului și metoda, ce se referă la profilul candidatului și utilizarea unor metode inovative de predare. În luna octombrie finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate, în valoare de 5.000 de euro, în cadrul Galei Burselor ANIS.

ADVERTISING

Comitetul de evaluare este format din: Prof. Dr. Lenuța Alboaie – Universitatea Al. Cuza (Prodecan FI), Dr. Răzvan Bologa – Academia de Studii Economice (Cibernetică), Cătălina Dodu – Atos, Dr. Radu Gramatovici - Universitatea din București (Prorector), Daniel Ilinca - Softbinator Technologies, Vasile Manta – Universitatea Tehnică Gh. Asachi (Decan ACS), Ion Moldoveanu - Deutsche Bank Global Technology, Dr. Simona Motogna – Universitatea Babeș Bolyai (Vicepreședinte Senat UBB), Prof. Dr. Răzvan Rughiniș – Universitatea Politehnica București (Prodecan ACS), Dr. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj, Prof. Dr. Radu Vasiu – Universitatea Politehnica Timișoara (Președinte Senat UPT), Prof. Dr. Cosmin Bonchis - Universitatea de Vest (Prodecan FMI).  

45 de proiecte didactice au obținut sponsorizări in valoare totală de 225.000 euro, în cele patru ediții anterioare 

Programul Bursele ANIS, ce beneficiază de susținerea directă a companiilor de tehnologie și a reprezentanților mediului universitar, este destinat stimulării eforturilor cadrelor didactice tinere. Obiectivul programului constă în îmbunătățirea metricilor de predare și integrarea tehnologiilor emergente în activitatea didactică. Lansat în anul 2018, la inițiativa ANIS, programul are o acoperire națională, iar aplicanții ale căror proiecte sunt selectate beneficiază de o sponsorizare a activității didactice în valoare de 5.000 de euro. 

ADVERTISING

În cele patru ediții încheiate, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 45 de proiecte didactice, care au obținut o valoare cumulată de 225.000 de euro. Per total, în edițiile anterioare s-au înscris 122 de cadre didactice, din 39 de facultăți participante, aflate în 11 orașe la nivel național. Totodată, prin intermediul programului au luat naștere și trei colaborări între companii și mediul academic pe proiecte R&D.

Edițiile anterioare au fost realizate cu sprijinul următoarelor companii: Adobe, Atos, Bitdefender, Deutsche Bank, Cornerstone Technologies, eMag, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies, Softelligence Engineering, Tremend, Wipro.

Despre ANIS 

24 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 165 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,87 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Cumulat, membrii ANIS au o cifră de afaceri de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel național. 
Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației - www.anis.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇