Londra se asigură că șoferii nu sunt furați la pompă: Obligații noi pentru benzinării

Londra se asigură că șoferii nu sunt furați la pompă: Obligații noi pentru benzinării

Proprietarii de benzinării din Marea Britanie vor fi obligați să furnizeze informații în timp real despre modificările prețurilor la pompă, pentru a-i ajuta pe șoferi să găsească cel mai ieftin carburant, după ce Guvernul i-a acuzat că îi fură pe conducătorii auto.

Astfel, comercianții trebuie să ofere aceste date în decurs de o jumătate de oră de la orice modificare, scrie The Guardian.

Din august anul trecut, mai mulți proprietari de benzinării au furnizat în mod voluntar date despre prețul combustibilului în fiecare zi către Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA).

ADVERTISING

Planurile autorităților sunt ca toți comercianții de combustibil din Marea Britanie să furnizeze aceste date. Autoritățile locale vor primi competențe pentru a impune sancțiuni financiare benzinăriilor care nu respectă noile reguli.

Departamentul pentru Securitate Energetică intenționează să contracteze un agregator pentru gestionarea datelor, care vor fi apoi puse la dispoziția tuturor gratuit.

Miniștrii speră că toate companiile de tehnologie și observatorii din industrie vor profita de oportunitatea de a dezvolta instrumente de comparare a prețurilor pentru a aduce informațiile șoferilor din Marea Britanie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Guvernul și grupurile auto au acuzat în mod repetat comercianții de carburanți că înșală consumatorii și nu transmit modificările de preț.

”Obligăm comercianții să transmită informații live despre prețurile lor în 30 de minute de la orice modificare, ajutând șoferii să găsească cea mai bună ofertă la pompă”, a declarat secretarul pentru securitatea energetică, Claire Coutinho.

Scăderea prețului petrolului a ajutat săptămâna trecută prețul mediu al unui litru de benzină să ajungă la cel mai scăzut nivel din octombrie 2021, a spus Guvernul.

ADVERTISING

Prețurile țițeiului Brent au scăzut din toamna trecută și au rămas relativ constante în ultima perioadă, în ciuda perturbării comerțului internațional ca urmare a loviturilor cu rachete asupra navelor din Marea Roșie, oscilând puțin sub 80 de dolari pe baril, în timp ce comercianții și politicienii monitorizează situația.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇