Ești în căutarea aprofundării cunoștințelor de educație financiară? Iată 4 opțiuni dintre care ai putea alege

Ești în căutarea aprofundării cunoștințelor de educație financiară? Iată 4 opțiuni dintre care ai putea alege

Ți-ai dori să descoperi mai multe moduri care să te ajute să îți gestionezi mai bine finanțele? Educația financiară este necesară fiecăruia dintre noi, pentru ca banii câștigați în urma prestării activității pe piața muncii să fie administrați și cheltuiți cât mai eficient. Acest pas poate fi esențial, mai ales dacă ai în plan să faci anumite economii și să înveți ce înseamnă, de fapt, valoarea banului. Cum societatea este într-o continuă schimbare și mișcare, majoritatea necesităților pendulează în jurul finanțelor. De aceea, în cele ce urmează, vei descoperi câteva opțiuni pe care le-ai putea lua în considerare, atunci când ai de gând să aprofundezi ce înseamnă „money managementul”.

ADVERTISING

Iată câteva moduri care îți pot veni în ajutor, pentru a-ți administra corect banii

  • Dacă vrei să înveți să îți cheltuiești banii cumpătat, există câteva opțiuni pe care le-ai putea lua în considerare. În primul rând, un mod care te-ar putea ajuta reprezintă parcurgerea unor cărți. Există o necesitate de a înțelege cum se administrează corespunzător finanțele, pentru a putea face economii și pentru a le gestiona eficient, în funcție de trebuințele de zi cu zi. De aceea, poți alege să investești într-o carte de educație financiară, precum sunt cele disponibile pe site-ul Curteaveche.ro, care să te îndrume adecvat pe această cale de administrare a banilor. O opțiune poate reprezenta „Bani și Libertate – Ghid de bunăstare”, o carte scrisă de Ovidiu Toader.
  • De altfel, unul dintre cei mai urmăriți și citiți autori de cărți care pendulează în domeniul educației financiare este Robert T. Kiyosaki. Antreprenor și om de afaceri, Kiyosaki a făcut parte, de multe ori, din preferințele celor care au dorit să învețe ce înseamnă puterea banului. Printre cărțile sale se numără „Tată bogat, tată sărac”, „Conspirația celor bogați”, „Tânăr și bogat – Cum să faci avere de tânăr, pentru totdeauna”, „Cadranul Banilor” sau „Un IQ financiar mai bun – Cum să-ți folosești banii mai cu cap?”.
  • Totodată, dacă ai în plan să investești și să te lansezi pe piață cu o tipologie de produs sau serviciu, atunci o carte pe care ai putea să o abordezi reprezintă „100 de legi eterne ale succesului în business”. Cartea este scrisă de Brian Tracy, unul dintre cei mai cunoscuți speakeri la nivel mondial. De-a lungul timpului, Brian Tracy i-a învățat pe cei interesați noțiunile unui leadership de top, dar și ce tipologii de strategii și marketing să abordeze, pentru ca businessul să fie unul de succes.
  • Nu în ultimul rând, o altă opțiune pe care ai putea să o abordezi reprezintă cartea „De la idee la bani”, care a fost scrisă de Napoleon Hill, supranumit și „părintele literaturii motivaționale”. Scrierile sale au reușit să schimbe destinele multor persoane, iar cărțile publicate de american s-au aflat în topul preferințelor, de-a lungul timpului. În cartea respectivă sunt expuși 13 pași esențiali către îmbogățire, dar și modul în care poți cultiva o conștiință a banilor. Astfel, în drumul tău către prosperitate, ar putea să îți fie de folos o asemenea carte.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În concluzie, educația financiară este foarte importantă și ideal ar fi ca aceasta să fie accesibilă tuturor, inclusiv celor mici. Încă de la o vârstă fragedă, adolescentul trebuie să învețe cum să își administreze un fond sau un salariu. De altfel, scrierile sunt ideale și pentru cei care doresc să facă investiții sau să aspire către prosperitate, pentru o viață echilibrată și mai bună!