3 moduri în care îți poți folosi telefonul pentru o mai bună gestionare a finanțelor personale

3 moduri în care îți poți folosi telefonul pentru o mai bună gestionare a finanțelor personale

În era tehnologiei, telefonul mobil a devenit un instrument de nelipsit din viața celor mai mulți dintre noi. Și, deși este folosit cel mai mult pentru divertisment și pentru a păstra legătura cu cei dragi, acesta poate fi extrem de util și în gestionarea finanțelor personale. De la monitorizarea cheltuielilor și a economiilor până la urmărirea investițiilor și planificarea bugetului, există numeroase moduri în care putem să ne folosim telefonul pentru a ne gestiona mai eficient banii.

Descoperă, în cele ce urmează, 3 modalități concrete prin care îți poți folosi telefonul mobil pentru a-ți gestiona mai bine finanțele personale și pentru a-ți construi o relație mai bună cu banii, pe termen lung.

ADVERTISING

Folosește mobile banking

Cu siguranță ai și tu un cont deschis la bancă, pe care îl utilizezi pentru diverse încasări și plăți. Așadar, acesta ar trebui să fie punctul de pornire pentru o mai bună gestionare a finanțelor personale. Și cum altfel să faci asta, decât cu ajutorul unei aplicații de mobile banking?

Aceasta îți arată în timp real, direct pe telefon, care este situația finanțelor tale, astfel că poți să iei deciziile potrivite în cel mai scurt timp. De asemenea, prin mobile banking, poți să beneficiezi rapid și de produse de economisire și de creditare, atunci când ai nevoie. Poți chiar să trimiți o solicitare de plată unui prieten care a uitat să-ți înapoieze banii.

ADVERTISING

Totuși, pentru gestionarea zilnică a bugetului tău, principalul beneficiu al aplicației de mobile banking rămâne disponibilitatea. Apoi, la finalul lunii, poți să generezi un extras de cont, pentru a-ți identifica tendințele de cheltuire. Acestea te pot ajuta să creezi un buget realist pentru luna următoare, astfel încât să te asiguri că acoperi toate categoriile importante de cheltuieli.

Alege o aplicație de bugetare care ți se potrivește

Deși unele aplicații de mobile banking îți oferă posibilitatea de a-ți categorisi cheltuielile și veniturile, dacă îți dorești să obții o imagine mai complexă asupra situației tale financiare, poți să instalezi pe telefon o aplicație de bugetare.

ADVERTISING

Pe lângă categorisirea tranzacțiilor, iată ce alte caracteristici ar trebui să urmărești, atunci când îți alegi aplicație de bugetare:

  • setarea unor obiective de economisire și urmărirea progresului până la îndeplinire;
  • sincronizarea datelor pe mai multe dispozitive;
  • analize detaliate asupra cheltuielilor și identificarea unor modele și tendințe în comportamentul tău financiar;
  • resurse de educație financiară care să te ajute să înveți cum să-ți gestionezi mai eficient banii.

Monitorizează-ți investițiile

Dacă ai investit deja în câteva instrumente financiare sau plănuiești să o faci, atunci trebuie să știi că este important să le monitorizezi, pentru a putea lua deciziile potrivite în ceea ce le privește. Din fericire, cele mai multe platforme de tranzacționare oferă aplicații care pot fi instalate pe telefon și care te pot ajuta să monitorizezi portofoliul de investiții oricând și de oriunde te-ai afla. Acest lucru îți oferă o flexibilitate sporită și îți permite să rămâi la curent cu evoluția investițiilor tale, fără să ai nevoie de un computer.

De asemenea, aplicațiile mobile de monitorizare a investițiilor pot să ofere alerte și notificări personalizate despre evenimente importante, legate de investițiile tale. Acestea ar putea fi: fluctuațiile semnificative ale prețurilor, plățile de dividende sau termenele limită pentru tranzacții. Aceste notificări te pot ajuta să rămâi la curent cu evoluția pieței și să acționezi corespunzător, în timp util.

Concluzionând, așa cum ai putut observa pe parcursul acestui articol, există diverse activități financiare în care telefonul mobil îți poate fi de ajutor, alături de aplicațiile corespunzătoare. Este important să alegi metodele și aplicațiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor și preferințelor tale și să le utilizezi în mod consecvent, pentru a-ți atinge obiectivele financiare.