Florin Andrei, candidat al Alianței USR-PLUS la Senat în Ilfov: Sunt un om că toți ceilalți, am muncit pentru a-mi construi o carieră, nu vin dintr-o familie politică sau cu alte legături!

Florin Andrei, candidat al Alianței USR-PLUS la Senat în Ilfov: Sunt un om că toți ceilalți, am muncit pentru a-mi construi o carieră, nu vin dintr-o familie politică sau cu alte legături!

Florin Andrei, candidat din partea Alianței USR-PLUS pentru un fotoliu de senator de Ilfov, explică într-un interviu care este prioritatea sa pentru județul Ilfov, pe care l-ar vedea integrat cu Municipiul București, ca o singură regiune.

Am intrat în politică din revoltă. Atunci când un politician, un ministru, vine și spune că a schimbat legea să ierte hoții, care fură până în 150 de salarii minime nete, am simțit o stare de revoltă. M-am gândit la mama și la colegele ei, care câștigă salariul minim, cu muncă, nu cu acte măsluite.

Florin Andrei, candidat USR-PLUS Ilfov

De ce v-ar da un ilfovean dumneavoastră votul și nu unui penelist sau pesedist?

Sunt un om cu o profesie, cu experiență câștigată prin lucru, nu sunt un om de partid sau un angajat la stat „crescut” de către liderii politici mai vechi. Sunt economist specializat în buget-finanțe, lucrez de 13 ani în sectorul financiar, iar de 7 ani predau studenților de la ASE București.

ADVERTISING

Sunt un om că toți ceilalți, am muncit pentru a-mi construi o carieră, nu vin dintr-o familie politică sau cu alte legături.

Dacă ați fi parlamentar în acest moment, ce ați cere Guvernului să facă pentru o mai bună gestionare a pandemiei?

În primul rând, să comunice corect și clar. Cetățenii sunt responsabili, dar trebuie să fie conștienți de necesitatea măsurilor luate de către Guvern și de cum acestea le protejează sănătatea.

Aș da exemplu cazului medicului german Christian Drosten, ascultat de aproape un milion de germani în fiecare intervenție online. Mai întâi explici, apoi te poți aștepta ca populația să aplică măsurile cerute.

ADVERTISING

Spuneți-ne un lucru concret pe care îl veți rezolva din Parlament și care va îmbunătăți în mod clar viața ilfovenilor.

Vreau că în bugetul anului 2021 alocările pentru programele de infrastructură, drumuri și pasaje, să fie mai mari pentru Ilfov. Deși suntem lângă București, suntem separați administrativ și stăm în trafic cu orele pentru că niciodată nu sunt bani suficienți și pentru Ilfov.

Prioritatea mea este ca Ilfovul să fie legat de către București, astfel încât să putem ajunge la serviciu în 20-30 de minute, nu într-o oră. De altfel, Ilfovul și Bucureștiul trebuie integrate, suntem o singură regiune, nu două județe separate. Și ilfovenii trebuie să beneficieze de aceleași facilități că vecinii din București.

ADVERTISING

Ce ați făcut până să intrați în politică și de ce ați intrat?

Lucrez în sectorul financiar de la vârsta de 20 de ani, am început cu un job mărunt, dar am avansat până la conducerea echipelor, în total 13 ani de muncă. Am o experiență vastă în finanțe în zona de control, pot spune că am fost colegul care venea și cerea actele pentru verificare. Acum analizez cum merge economia, la ce să ne așteptăm și ce ne spun cifrele pe care ni le prezintă guvernanții.

Din 2013 am o activitate care îmi place foarte mult, predau la ASE București ca profesor asociat. Îmi place să le transmit studenților din experiența mea și să îi ajut să se angajeze – consider că e de datoria mea să îi ajut așa cum și eu am primit o șansă la un moment dat.

Mai mult, printr-o asociație, am ajutat copiii din centrele de plasament cu calculatoare pentru a putea învăța mai mult.

Am intrat în politică din revoltă. Atunci când un politician, un ministru, vine și spune că a schimbat legea să ierte hoții care fură până în 150 de salarii minime nete am simțit o stare de revoltă. M-am gândit la mama și la colegele ei care câștigă salariul minim, cu muncă, nu cu acte măsluite.

Ce ați vrea să știe ilfovenii despre dumneavoastră ca om?

M-am născut într-un oraș mic de provincie, fără prea multe posibilități, dar părinții și bunicii au încercat de fiecare dată să îmi asigure ceea ce aveam nevoie pentru o educație cât mai bună.

Locuiesc în Tunari și, ca și dumneavoastră, mă confrunt cu aceleași probleme, traficul infernal cauzat de infrastructură slabă, lipsa canalizării și turismul școlar de dimineață.

Am călătorit mult în țară, prin natură meseriei, dar și în afara țării. Am văzut cum o administrație poate să ajute cetățenii, nu doar să vină o dată la patru ani să ceară un vot pentru un nou mandat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇