Orban explică în ce condiții se pot închide iar restaurantele. Ce spune despre spitalele COVID din București, care sunt pline

Orban explică în ce condiții se pot închide iar restaurantele. Ce spune despre spitalele COVID din București, care sunt pline
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Premierul Ludovic Orban a explicat, joi dimineață, în ce condiții se vor închide din nou anumite restaurante și baruri.

El a explicat că vor putea fi luate decizii la nivel local, în anumite zone şi localităţi unde rata de infectare trece pragul de 1,5%.

În acele localități în care va fi depășit procentul care este stabilit de 1,5% se va lua decizia ca o perioadă, până scade procentul sub 1,5% să se restricționeze activitatea.

premierul Ludovic Orban

Spitalele COVID din București sunt pline

Șeful liberalilor a vorbit și despre situația spitalelor COVID din București, care nu mai au locuri libere pentru pacienți.

ADVERTISING

Orban a precizat că a vorbit cu ministrul Sănătății, pentru a crește capacitatea unităților medicale.

Am discutat cu dl ministru Nelu Tătaru să creștem capacitatea. Avem o posibilitate de creștere la Matei Balș. De asemenea, avem posibilitatea de a transforma din nou în spital COVID un spital cum este spitalul care a funcționat ca spital COVID și nu am înțeles de ce a fost scos din dispozitiv - spitalul Colentina. Nu înțeleg de ce nu este pusă în funcțiune secția de ATI de la Witting (Spitalul Clinic Nr.1 Căi Ferate Witting).

premierul Ludovic Orban
ADVERTISING

Un bebeluş de nouă luni şi un băiat de şase ani care au COVID-19 au ajuns la Terapie Intensivă

Orban a vorbit și despre situația de la Spitalul Witting și cum ar putea fi rezolvată:

Se pot detașa (medicii - n.red.). Asta este o problemă care poate fi rezolvată de Ministerul Sănătății cu secretarul de stat, comandantul acțiunii, Raed Arafat. Trebuie identificați medici și asistente medicale, dar trebuiesc puse în funcțiune aparate, pentru că acolo este o investiție majoră care a fost făcută la Witting și care nu înțeleg de ce nu funcționează. Mă voi interesa personal despre acest subiect.

ADVERTISING

Numărul de locuri de la ATI, dublu față de numărul persoanelor internate

Experți: Copiii au risc cu 44% mai mic de a se îmbolnăvi de COVID-19 decât adulții

El a mai spus că există oricum și TIR-uri care pot fi disponibilizate în cazul în care va fi depășită capacitate din secțiile de Terapie Intensivă.

Știți că avem și TIR-uri pe care oricând putem să le disponibilizăm. Numărul de locuri pe care îl avem în momentul de față este aproape dublu față de numărul persoanelor internate în secțiile ATI. Sigur că numărul de cazuri nu ține cont de distribuția geografică a numărului de locuri la ATI. Din acest motiv, CNCI e pregătit în orice moment ca în cazul în care un spital are nevoie de tratament în ATI și nu se găsește loc în localitatea sau în județul respectiv să transporte pacientul într-o secție ATI din alt județ.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/365214104830390

Ca idee, miercuri Grupul de Comunicare Strategică anunța că în secțiie ATI sunt internați 550 de pacienți.

Vezi și Prima zi cu peste 2.000 de cazuri noi de COVID în România. Peste 400 sunt în Capitală (Infografice)

Amintim că premierul Ludovic Orban a avut miercuri o videoconferinţă cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei la sediul MAI. La eveniment au participat şi ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi şeful DSU Raed Arafat.

Ulterior, Orban a anunțat noi restricții pentru persoanele care vin în România din alte țări.

Vezi și Suntem în valul al doilea al Covid si ne îndreptăm spre două praguri de unde încep probleme serioase – Interviu cu prof. A. Rafila


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇