Trei reguli importante se schimbă în regulamentul jocului de fotbal din sezonul următor

Trei reguli importante se schimbă în regulamentul jocului de fotbal din sezonul următor

Noi reguli extrem de radicale ar putea să se introducă în regulamentul jocului de fotbal, începând cu sezonul competițional 2024/2025.

E vorba în special de „Legea Wenger” a offside-ului și eliminarea temporară, dar nu numai. IFAB, Football Association Board, singurul for mondial care poate să modifice regulamentul sportului cu balonul rotund, ia în considerare în viitorul foarte apropiat o serie de măsuri, poate surprinzătoare, după cum anunță cotidianul spaniol Marca, citat de EuroSport.

Vor apărea eliminările temporare, exact așa cum se întâmplă în handbal sau rugby, avertismentele către oricine se apropie de arbitru cu excepția căpitanului, exact ca la sportul cu balonul oval, dar și "legea Wenger" a offside-ului.

ADVERTISING

Acestea se vor lua în discuție la prima ședință IFAB, programată la debutul anului 2024. Mai exact, legea Wenger ar putea permite atacantului să fie înaintea fundașului, atâta timp cât își menține ultima parte a corpului pe aceeași linie cu adversarul său, iar acest lucru nu se va mai semnaliza cu poziție în afara jocului, așa cum se întâmplă acum, pentru a favoriza atacul. Deja, această regulă se aplică în diferite turnee de tineret din Suedia și Italia.

De asemenea, în ce privește eliminările temporare, ele vor fi aplicate cu o durată de 10 minute, iar ele s-ar lua în calcul doar pentru proteste vehemente la adresa arbitrilor.

ADVERTISING

În aceeași ordine de idei, forul englez ia în calcul și implementarea unei reguli asemănătoare cu cea din rugby, prin care doar căpitanii de echipă au posibilitatea să îi vorbească arbitrului, fără să se mai creeze meleuri.

Football’s new offside law explained

"Jucătorii care merg la arbitru într-o manieră agresivă pur și simplu nu mai pot fi tolerați. Am văzut în multe rânduri jucători care merg în spatele arbitrului, iar alții vin din față pentru a se asigura că nu scapă. Dacă doar căpitanul ar putea sta de vorbă cu arbitrul, atunci el ar putea ca ulterior să le explice coechipierilor ce s-a întâmplat. Regula aceasta a funcționat bine în alte sporturi, cum ar fi rugby sau baschet", declara Lukas Brud, directorul executiv al IFAB, pentru sursa mai sus citată.

ADVERTISING

Rămâne de văzut decizia care se va lua în 2024 legată de aceste noi reguli și dacă ele vor fi implentate în fotbal din stagiunea competițională viitoare.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!