3 sfaturi utile pe care orice pasionat de grădinărit începător ar trebui să le știe

3 sfaturi utile pe care orice pasionat de grădinărit începător ar trebui să le știe
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Grădinăritul poate fi un hobby foarte relaxant și plăcut. Iar dacă ai norocul de a avea un spațiu în care să te joci după bunul plac cu florile și plantele ornamentale sau chiar cu legumele și fructele ești un norocos. Îngrijirea unei grădini se poate dovedi însă destul de complicată. E nevoie să ai instrumentele potrivite, tehnicile potrivite pentru tipul de plante pe care le ai și mult timp la dispoziție pentru a realiza toate procedurile necesare în fiecare sezon. Dacă ești curios să descoperi câteva sfaturi utile pentru grădinari începători continuă să citești acest articol. 

ADVERTISING

Descoperă aici cele 3 sfaturi pentru pasionați de grădinărit începători:

1 . Fertilizează solul

Un pas important când vine vorba de grădinărit este să te asiguri că ai solul pregătit. În general fertilizarea solului se realizează primăvara și toamna, astfel încât plantele să aibă un proces de creștere favorabil și să-și ia din pământ toți nutrienții de care au nevoie. Cele mai potrivite luni pentru fertilizare sunt mai și septembrie, fiind perioadele ideale în care să oferi solului îngrășământul necesar. Dacă nu știi care e cea mai bună variantă de fertilizare pentru pământul din grădina ta, poți încerca să împarți suprafața în două și să folosești două tipuri diferite de îngrășământ ca ulterior să vezi ce variantă a dat roade mai bine. 

ADVERTISING

2. Urmărește constant evoluția plantelor tale 

Trebuie să știi că dacă vrei să păstrezi grădinăritul ca hobby, acesta va presupune timp constant din partea ta. Adică nu poți să petreci timp doar o dată pe lună, va fi necesar să monitorizezi constant starea plantelor tale. În funcție de speciile pe care le ai în propria grădină trebuie să te ocupi de irigarea corespunzătoare a fiecăreia și trebuie să observi dacă există dăunători care pot periclita buna dezvoltare a culturii tale. De asemenea, nu uita ca după plantare să adaugi și substanțe menite să protejeze cultura, poți folosi erbicide de pe Hectarul.ro dedicate pentru fiecare tip de plantă în parte, așa te asigură că vei avea niște rezultate bune. fără să fie distruse de posibili dăunători. 

ADVERTISING

3. Folosește instrumentele potrivite 

Nu uita să-ți creezi un mic kit de grădinărit cu instrumentele potrivite. Alege variante din materiale de calitate, care să te țină cât mai mult timp. Pentru tăierea frunzelor de exemplu, e necesar să ai o foarfecă specială și nu este indicat să folosești una dedicată papetăriei, care va rupe tulpina într-o manieră nepotrivită. Grebla și sapa sunt  alte două instrumente pe care trebuie să le pui pe listă înainte de a te apuca de lucrat în grădină. Iar ulterior în funcție de ce alte nevoi întâmpini poți mări kitul tău cu alte lucruri de care ai nevoie pentru a lucra pământul și a-ți îngriji corespunzător plantele.

Așadar, acestea au fost sfaturile utile pentru iubitorii de grădinărit începători, care doresc să se ocupe îndeaproape de propria grădină și să obțină rezultate frumoase și culturi bogate. Ia-ți un mic kit de instrumente de grădinărit, asigură-te că îți fertilizezi bine pământul de două ori pe an și îngrijește cu atenție cultura pe tot parcursul timpului - dacă le bifezi pe acestea trei ar trebui să ai un start numai bun în arta grădinăritului.