Banca Comercială Română a extins funcționalitățile din platforma digitală George prin deschiderea și operarea 100% digitală a unui portofoliu investițional, de pe orice dispozitiv, telefon, tabletă sau calculator.
Noile funcționalități sunt deja disponibile pe platfoma de digital banking a BCR, prin magazinul George. Practic, orice utilizator poate începe, 100% online, fără niciun fel de hârtii sau deplasări la bancă, dezvoltarea unui portofoliu investițional, prin semnarea digitală a contractului de investiții financiare.
Odată ce au semnat digital contractul de investiții, care nu presupune niciun comision, utilizatorii George au acum posibilitatea:
- să achiziționeze unități de fond la fonduri mutuale administrate local sau global;
- să investească în instrumente financiare tranzacționate la bursă;
- să-și activeze serviciul de investiții lunare Capital Plan.
“Contractarea și operarea de instrumente investiționale cu suportul platfomei George le oferă oportunitatea clienților noștri să-și dezvolte 100% digital planurile de economii și investiții. Accesul la un portofoliu investițional devine astfel mult mai rapid, mai simplu și mai eficient, nefiind necesare hârtii sau deplasare fizică într-o unitate bancară. Încheierea contractului se face prin semnatură digitală, pe care o punem la dispoziție gratuit, iar clienții au apoi acces imediat, prin George, la lumea investițiilor locale și globale. Gestionarea digitală a unui portofoliu investițional se înscrie în strategia noastră de dezvoltare continuă a ecosistemului digital George. Ne încurajăm clienții să ne contacteze și să discute îndeaproape cu noi despre planurile lor de investiții, specialiștii BCR fiind disponibili atât în unități, cât și telefonic sau online”, a declarat Valentin Popovici, Director Executiv Piețe Financiare, BCR.
Prin Capital Plan, orice client BCR poate investi automat o parte din veniturile lunare într-unul sau mai multe fonduri mutuale pe termen scurt, mediu sau lung, în funcție de nevoi şi obiective, de la vacanță, studii, avans pentru achiziții importante, până la atingerea confortului financiar la pensie. Fondurile mutuale de investiții disponibile prin Capital Plan sunt administrate de profesioniștii din cadrul societății de administrare a investițiilor Erste Asset Management. Suma minimă pentru activarea serviciului Capital Plan pornește de la 100 de lei, 20 de euro sau 20 de dolari.
Pentru activarea digitală a contractului de investiții, există o serie de condiții pe care clienții trebuie să le îndeplinească: să aibă peste 18 ani, să nu dețină deja un contract similar semnat și să aibă datele actualizate.
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.
BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 321 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – 1.700 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.
Acest material are un caracter pur informativ și nu reprezintă o recomandare pentru produse și investiții în instrumente financiare sau o ofertă pentru a contracta produsele sau servicii de investiții financiare la care acest material se referă. Orice referință la o cotație sau preț de ofertă din prezentul material în legatură cu un produs/serviciu are caracter pur indicativ.
Investițiile în instrumente financiare sunt supuse unor riscuri cum ar fi: riscul general de piață, riscuri legate exclusiv de emitent precum poziția sa financiară sau rezultatele din operațiuni, riscul legat de fluctuaţia preţurilor pieţei ce poate genera situații precum devierea prețului unor instrumente structurate comparativ cu activul suport, incertitudinea dividendelor, a randamentelor și/sau a profiturilor, fluctuația cursului de schimb.
Performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța lor viitoare. Nicio asigurare nu poate fi dată referitor la randamentul favorabil al portofoliului de instrumente financiare sau al unui emitent descris în prezentul raport. Există posibilitatea ca, din cauza unor factori diverși, proiecţiile să nu fie atinse. Cauzele pot fi: volatilitatea nelimitată a pieței, volatilitatea sectorului, acțiuni ale corporațiilor, imposibilitatea accesului la informații complete sau corecte.