Cum cureți eficient cabina de duș

Cum cureți eficient cabina de duș
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Curățarea cabinei de duș este una dintre activitățile migăloase, care necesită mult timp, răbdare și, fără îndoială, ambiție. Odată ce depunerile s-au acumulat în spațiile mici, devin greu de curățat și timpul care trebuie alocat se întinde la câteva ore bune. Mai ales dacă nu se optează pentru niște soluții de curățare eficiente și pentru o întreținere constantă.

Cum cureți cabina de duș?

Cert este că întotdeauna o cabină de duș are nevoie de o curățare mai complexă decât o cadă. Dacă este vorba despre o cabină cu uși pe role, munca este cu atât mai multă. Acest lucru este cauzat de spațiile mult prea înguste dintre piese, care sunt greu accesibile pentru igienizare. Acolo se acumulează mereu depuneri, care în timp, devin din ce în ce mai greu de curățat dacă nu se insistă în procesul de curățare.

ADVERTISING

Pentru a avea o cabină de duș curată, fără depuneri, este important ca dușul să fie curățat după fiecare utilizare. Și nu neapărat cu multe soluții și perii speciale. Însă, este suficient să se utilizeze o lavetă curată pentru a absoarbe apa de pe paravane. În acest fel, nu se vor depune reziduuri și nu se vor scurge direct în spațiile greu accesibile.

Dacă curățarea după fiecare utilizare nu este o opțiune la îndemână, atunci va fi nevoie de o curățare totală, la cel mult două săptămâni. Iar când spunem curățare totală, facem referire la o igienizare în detalii. Adică pe la îmbinările dintre elemente, pe la role și pe toate suprafețele cabinei.

ADVERTISING

Soluții curățare eficiente

2b

Odată ce există depuneri pe cabina de duș sau pe paravan cadă, este nevoie de utilizarea unor soluții speciale. Acestea conțin ingrediente care acționează prompt asupra murdăriilor, care elimină reziduurile și bacteriile.

Aceste soluții trebuie aplicate pe întreaga cabină, inclusiv în spațiile înguste, pe la îmbinări și pe para de duș. După ce sunt lăsate câteva minute să acționeze, cu ajutorul unei lavete se șterg paravanele, iar cu o perie cu peri mai fini se curăță și restul elementelor. Dacă accesul cu peria nu este facil, se poate utiliza chiar și o periuță de dinți.

ADVERTISING

Pe piață se găsesc o varietate de soluții pentru curățare, de la diferite branduri și cu multiple proprietăți. Pentru o igienizare cât mai bună, recomandăm utilizarea unor soluții profesionale, care conțin și substanță dezinfectantă.

Bineînțeles, există și opțiunea de a folosi pentru curățarea cabinei de duș soluții preparate în casă, cu ingrediente la îndemână. Oțetul alb și bicarbonatul de sodiu sunt cele mai utilizate în acest scop. Se amestecă cele două până când se formează o pastă, după care se aplică pe suprafața cabinei de duș. Ulterior, se curăța cu apă cât mai caldă. Pe lângă faptul că se obține un rezultat uimitor, aceste ingrediente sunt blânde cu mediul înconjurător.

Cum îngrijești cabina de duș și paravanul pentru cadă?

Așadar, odată ce ți-ai format o idee despre cum poți curăța mai eficient cabina de duș sau acel paravan cadă, este important totuși să iei în considerare să modul de întreținere de zi cu zi îți poate ușura sau nu munca. Întreținerea este o modalitate eficientă de a păstra cabina curată, fără să se acumuleze prea multe mizerii, care ulterior devin dificil de curățat.

În plus, cu siguranță toți membri familiei au o experiență de duș mai plăcută atunci când cabina este curată. Puteți introduce o nouă regulă în casă, prin care fiecare are datoria de a șterge paravanele cabinei sau cel de la cadă imediat după utilizare. Astfel, se vor depune mai puține reziduuri și bacterii, iar imaginea de zi cu zi a dușului va fi mai curată.