Ce se vede în februarie la Teatrul Ion Creangă

Ce se vede în februarie la Teatrul Ion Creangă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Luna februarie aduce în programul Teatrului Ion Creangă multe spectacole pentru copiii de toate vârstele. Totodată, în această lună vom relua mai multe dintre spectacolele noastre, cum ar fi „La un metru de tine”, adresat copiilor între 3 și 6 ani, dar și „Glasul copilărăriei”, pentru cei un pic mai mari, cu vârsta peste 6 ani. Pentru categoria de vârstă 6 luni – 3 ani vom juca spectacole senzoriale, cum ar fi „Povești cu fire” sau „Pernuța somnoroasă”. 

Spectacolele pentru copiii mai mari, cu vârsta peste 6 ani se vor juca la prietenii noștri de stagiune de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1). Vă invităm astfel să vedeți aventurile lui Aladin la spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin” pe data de 11 februarie, ora 11:00. Cu Jack și al său vrej fermecat veți face cunoștință pe data de 19 februarie, ora 11:00, la spectacolul „Jack și vrejul de fasole”, iar pe 25 februarie, tot de la ora 11:00, povestea lui „TILL”, cel mai năzdrăvan copil, o veți afla în rime, în pași de dans și cântece vioaie. 

Pentru a descoperi mai multe despre Teatrul Ion Creangă, vă invităm să accesați site-ul Teatruluiwww.teatrulioncreanga.ro

PROGRAM FEBRUARIE 2023

Punguța cu doi bani (3-6 ani), 04.02, ora 11:30 & 18.02, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Punguta-cu-doi-bani

Un spectacol muzical și interactiv, Punguța cu doi bani este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti

ADVERTISING

Hainele cele noi ale împăratului (3-6 ani), 04.02, ora 18:30 & 19.02, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Hainele-cele-noi-ale-imparatului

Luminăția Sa, măritul Împărat prea bine îmbrăcat și foarte lăudat are tot timpul nevoie de aplauze și complimente. Lui nu-i pasă de regat; toată ziua visează țesături fine și broderii de calitate, de fiecare dată unele mai noi și mai grozave. Dar când supușii săi ajung la capătul puterilor și al răbdării, împăratului i se pregătește o surpriză. Spectacolul livrează o întreagă paletă de dungi, buline și nuanțe fine. Și un final neașteptat, pe care copiii și părinții vor trebui să îl descurce, pentru a salva Împărăția.

Povești cu fire (1-4 ani), 05.02, ora 11:30, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Povesti-cu-fire

Într-un spațiu atemporal, ne pregătim să pornim spre un tărâm croșetat din întâlniri neprevăzute. Conduși de un fir invizibil, în fața noastră, o sferă uriașă de lână și trei personaje interesante vor apărea rând pe rând. Împreună, ele vom porni în descoperirea și deslușirea firelor ce ne înconjoară. Spectacolul „Povești din fire” este universul ideal al oricărui copil care se lasă desprins din mâinile părinților și, ghidat de curiozitate, se bucură de explorarea necunoscutului.

Mica sirenă (+4 ani), 05.02, ora 18:30 & 26.02, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23) 

Mica-sirena

Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați pe mica sirenă.

ADVERTISING

Călătorii prin galaxii (+4 ani), 08.02, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Calatorii-prin-galaxii

Oamenii au studiat cerul și astrele de foarte multă vreme. Dar astrele se studiază, oare, între ele? Marele Soare și frumoasa Lună se cunosc cu celelalte planete? Ce personalitate are o planetă și cum comunică între ele? Veniți alături de aceste personaje fantastice de dincolo de nori să vedeți un spectacol deosebit, care le va trezi interesul celor mici pentru lumea vastă cuprinsă în bolta cerească.

Magia ghicitorilor (3-6 ani), 09.02, ora 18:00 & 25.02, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Magia-ghicitorilor

Magie, ghicitori, giumbușlucuri, distracție. Iată câteva din cuvintele care descriu perfect spectacolul interactiv „Magia ghicitorilor”. Dacă un lucru este cert despre copii, este acela că sunt foarte curioși și le place să pună o mulțime de întrebări. Ei bine, spectacolul acesta este ocazia perfectă pentru ca micuții să-și satisfacă curiozitățile, încercând alături de un ghicitor și un magician să descopere împreună răspunsurile.

Amintiri într-o valiză (2-5 ani), 10.02, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Amintiri-intr-o-valiza

Plimbate prin întreaga lume – și aduse cu grijă acasă – amintirile din valiza noastră sunt îmbrăcate în straturi de sens. Un prilej de bucurie pentru cei mici, care urmăresc cu entuziasm cum obiecte aparent obișnuite se transformă într-o invitație la joacă și o ocazie pentru cei mari de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor care ne însoțesc, spectacolul Amintiri într-o valiză impresionează prin expresivitatea și candoarea mijloacelor coregrafice.

O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin (+6 ani), 11.02, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

O-mie-si-una-de-nopti-Lampa-lui-Aladin

Am auzit cu toții povestea lui Aladin. Însă spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin” propune o perspectivă nouă asupra faimoasei povești. Șeherezada și Șehreiar pictează, de-a lungul celor o mie și una de nopți, aventura lui Aladin, care nu mai este un hoț mărunt. Cât despre dorințe, accentul se mută de la numărul acestora, care devin infinite, la felul în care sunt folosite. În final, cel mai important lucru este ca binele să iasă învingător.

ADVERTISING

Cei trei purceluși (3-6 ani), 11.02, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Cei-trei-purcelusi

Când vrei să te apuci de construcția unei căsuțe trebuie să te gândești serios la materialul din care o vei face. Cei trei purceluși se gândesc și ei cam tot atât de serios. Numai că o vor acum, imediat. Dar un lucru bun necesită timp, mai ales când acesta trebuie să reziste împotriva unui lup flămând cu planuri malefice pentru micuții protagoniști. Noroc că din trei purceluși, măcar unul e cu băgare de seamă.

Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani), 12.02, ora 11:30, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Ursul-pacalit-de-vulpe

Un urs flămând întâlnește o vulpe vicleană; ca toate vulpile. Grămada de pește din jurul acesteia îl fac pe urs să poftească la hrana vecinei sale. Însă, o baltă întreagă doar pentru el sună mai bine decât un singur pește. Din gelozie pentru coada frumoasă despre care se vorbește în toată pădurea, vulpea îi plănuiește acestuia o farsă. Despre cum l-a pacalit vulpea pe urs ne va povesti chiar peștele, mărul discordiei. Lăcomia și falsa prietenie îi vor da ursului din poveste o lecție pe care nu o va uita prea curând.

Fata babei și fata moșului (3-6 ani), 12.02, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Fata-babei-si-fata-mosului

Amu, cică era odată o poveste veche, neaoșă și amuzantă, așa cum sunt toate poveștile lui Ion Creangă, cu o fată a moșului bună la suflet și senină, de-ți era mai mare dragul de ea, și o fată a babei leneșă și rea la inimă, de numai năzbâtii cocea. Ați recunoscut cu siguranță aventurile pe care urmează să le urmărim pe scenă. Dar să nu zăbovim, căci ne așteaptă un drum plin de peripeții și încercări – și un spectacol plin de umor, muzică și dans. 

Fără frică (3-6 ani), 15.02, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Fara-frica

În grădina vrednic lucrată de doi iepuri politicoși și foarte ascultători, au loc în ultimul timp neînțelegeri între ei și noua lor invitată - Rița. Deși veverița ar prefera singuratatea în locul prietenilor, se întâmplă ceva ce o va face să-și schimbe părerea. Pămătuf și Urechilă trebuie să-și învingă frica pentru a o salva pe Rița. Oare curajul este cu adevărat mai mare decât frica?

Pernuța somnoroasă (0-3 ani), 16.02, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Pernuta-somnoroasa

Când ești mic, uneori parcă n-ai vrea să te bagi la somnic când ți se spune. Iar când ești mare, tânjești după zilele acelea când puteai să dormi la prânz fără nicio grijă. Dar când ai alături o prietenă de nădejde ca pernuța somnoroasă, o plimbare pe meleagurile lui Moș Ene nu mai sună atât de rău. Pernuța este cel mai bun însoțitor prin tărâmul fără margini al viselor și imaginației, iar alături de ea nici nu mai observi când s-au închis ochișorii și te-a furat somnul. 

De-a Micul Prinț (5-6 ani), 17.02, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23) 

De-a-Micul-Print

Oamenii mari tind să fie tare neînțelegători. Ei nu pot să facă diferența dintre un elefant aflat în burta unui șarpe și o pălărie. Au uitat să mai fie copii. Să-și aprecieze florile, să se bucure de conversația cu o vulpiță neîmblânzită, să exploreze cu entuziasm numeroasele planete din univers. Micul Prinț e tare curios să descopere universuri noi și caută pe cineva la fel de pasionat care să i se alăture în aventură. Credeți că puteți fi voi aceia? 

CUTInE (0-3 ani), 18.02, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

CUTInE

O simplă cutie poate că e - doar o cutie. Mai multe cutii se pot transforma în tot ce vrei. Imaginația este și ea un joc care îți desenează în fața ochilor obiecte și forme nebănuite la început. Iar pentru ca jocul să fie și mai fascinat - deschide cutia. Ce să vezi? Înăuntru se arată alte lucruri numai bune de folosit în completarea distracției. Spectacolul „CUTInE” îi ajuta pe copii să construiască împărății din mici obiecte ușor de folosit.  

Jack și vrejul de fasole (+5 ani), 19.02, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Jack-si-vrejul-de-fasole

Jack ajunge la capătul răbdării, așa că decide să-și vândă vaca. Doar că această tranzacție îi va aduce mai mult decât și-a închipuit inițial, când boabele de fasole pe care a schimbat văcuța vor deveni puntea către tărâmul de dincolo de nori. Jack pornește pe calea deschisă de vrej, curios și plin de speranță că va găsi ceva uimitor. Haideți să descoperiți alături de el lumea de basm!

Glasul copilăriei (+6 ani), 22.02 & 23.02, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Glasul-copilariei

O zi din viața unui copil pare foarte simplă din exterior. Dar dacă privim prin ochișorii lor, lucrurile arată, poate, puțin mai altfel decât am crede. Spectacolul „Glasul copilăriei” este un îndemn prietenos pentru părinți de a fi mai deschiși la dificultățile celor mici, oferindu-le o perspectivă diferită asupra acestui subiect. Un umăr înțelegător pe care micuții se pot sprijini necondiționat le poate schimba enorm existența inocentă și învolburată, amenințată de pericole nebănuite.

Prostia omenească (+4 ani), 24.02, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Prostia-omeneasca

Conform unui mare savant, două lucruri sunt infinite: universul și prostia omenească. Și despre univers încă nu e sigur. Spectacolul „Prostia omenească” aduce în lumină această latură nefericită a omului și consecințele ei. Protagonistul poveștii, săturându-se să vadă atâta prostie în propria casă, decide să plece-n lume și dacă o găsi în altă parte prostie mai mare, doar atunci se va mai întoarce. Urmează o serie de dezamăgiri crunte pentru bietul om.

TILL (+6 ani), 25.01, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

TILL

Till Buhoglindă este un personaj cum nu ați mai auzit ori văzut. E plin de farmec, dar și foarte poznaș. Încă de la naștere a primit un nume de familie care îl va caracteriza toată viața. „Buh” vine de la bufniță, ceea ce îl face înțelept, iar „oglindă” semnifică darul vederii. De altfel, se spune că Till, cu ajutorul acestui dar poate să vadă lumea așa cum vrea el. Nu prea poate fi păcălit așa de ușor și s-ar putea chiar să te păcălească el înainte. Till călătorește mult, anotimp după anotimp, își face prieteni sau nu; și descoperă oamenii și lumea într-un mod cu totul și cu totul diferit.

La un metru de tine (3-6 ani), 26.02 ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

La-un-metru-de-tine

Un metru de tâmplărie se transformă rând pe rând într-un fluture jucăuș, un căluț nărăvaș sau un balon-pătrățel – forme pe care le explorăm într-un spectacol ca o fereastră deschisă spre joc și joacă, trasând cu gingășie granițele imaginației. Când două persoane se întâlnesc, modul în care acestea interacționează le poate redefini universul interior. Aceasta este și povestea personajelor noastre, El și Ea, a căror întâlnire într-un spațiu compus cu ajutorul unui simplu instrument (un metru de tâmplărie), dă noi forme acțiunilor, gândurilor și sentimentelor pe care le trăiesc, totul punctat de un fundal sonor când allegro, când piano.

Descoperă mai multe:

www.teatrulioncreanga.ro

→ Facebook.com/TeatrulIonCreanga

→ Instagram.com/TeatrulIonCreanga

→ Youtube.com/TeatrulIonCreanga

→ Casa de Bilete – tel. 0767 934 374