E oficial: Preț plafonat la curent, fără declarație, oricâte case ai avea

E oficial: Preț plafonat la curent, fără declarație, oricâte case ai avea

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță prin care este eliminată obligația depunerii unei declarații pentru compensarea energiei electrice, în cazul consumatorilor care dețin mai multe unități locative.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, ordonanța aduce noi clarificări referitoare la monitorizarea și punerea în aplicare a plafoanelor și a compensărilor pentru persoanele fizice care dețin mai multe unități locative.

Astfel, toţi consumatorii casnici care deţin mai multe unităţi locative vor beneficia de această compensare a preţului la energie, fără necesitatea de a depune o declaraţie în acest sens.

ADVERTISING

„Prin această ordonanță, beneficiarii acestei măsuri de compensare a prețului plafonat la 0,68 lei Kw/h sunt toți cei care dețin mai multe unități locative, din acest punct de vedere pentru a evita o supraaglomerare, un efort care nu trebuie depus și un efort semnificativ la sfârșitul anului, toți consumatorii casnici care dețin mai multe unități locative vor beneficia de această compensare fară necesitatea de a depune o declarație în acest sens”, a spus secretarul de stat, citat de Mediafax.

După ce legea care modifică sistemul de plafonare a prețurilor la energie a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial, pe 13 decembrie, parte dintre români au aflat că vor fi nevoiți să depună cereri și declarații pe proprie răspundere ca să nu se trezească, din ianuarie, cu facturi împovărătoare la curent.

ADVERTISING

Este vorba despre familiile monoparentale, despre cei care au mai mult de 3 copii înscriși la școală sau grădiniță și despre persoanele dependente de aparate care consumă mult curent. Iar pentru aceste categorii rămâne necesară depunerea declaraţiei.

Secretarul de stat Dan Drăgan a subliniat că ceea ce este important prin ordonanţa de astăzi este că ”s-a făcut precizarea că nu trebuie să existe un contract de furnizare între cei care locuiesc în acel spaţiu şi furnizorul de energie”. 

”Contractul poate să fie între proprietarul locuinţei şi furnizor”, a spus el, citat de News.ro. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇