Nu ține aceste alimente în frigider

Nu ține aceste alimente în frigider
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Frigiderele zilelor noastre au diferite tehnologii avansate încorporate, adaptate pentru cerințele consumatorului obișnuit. În casele moderne sunt preferate frigiderele elegante și compacte, dar spațioase, care pot găzdui mai multe alimente decât înainte. 

Există frigidere de sine stătătoare sau încorporate, cu design unic, tehnologii avansate de răcire și zone prietenoase cu alimentele, create special pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Descoperă ofertele evoMag pentru frigidere Samsung și află tot despre ce aduc nou aceste produse și ce le plasează pe primele locuri, în categoria lor.

Dar, cu toată tehnologia modernă și adaptările făcute de marii producători, este util de remarcat faptul că există destule alimente care au reguli stricte de depozitare, fie în frigider sau în afara lui, pentru ca tu să ai parte de tot ceea ce este mai bun și mai sănătos. Citește câteva indicații legate de cum poți să păstrezi alimentele în frigiderul tău, și mai ales, ce alimente să nu depozitezi în frigider.

ADVERTISING

Depozitarea corectă a alimentelor nu înseamnă doar păstrarea alimentelor proaspete.  Depozitarea corectă evită o potențială problemă a alterării alimentelor, care poate duce  la intoxicații alimentare care te pot face să să te simți epuizat și groaznic zile în șir. 

Folosește recipiente de depozitare etanșe, de preferat fără plastic

Diferite alimente necesită diferite tipuri de recipiente de depozitare, dar acestea ar trebui să fie etanșe. De exemplu, depozitarea cărnii se face cel mai bine în pungi sigilate în vid astfel încât umiditatea cărnii este păstrată.Este important să păstrezi aerul și umezeala departe, păstrând alimentele corespunzător, într-un recipient etanș. 

 Cea mai inteligentă modalitate de a păstra mâncarea este să o păstrezi în borcane de sticlă. Sticla se sterilizează si se curăță ușor, iar pentru ca nu este poroasa, nimic nu se impregnează în ea. Majoritatea plasticului nu este ideal pentru depozitarea alimentelor. 

ADVERTISING

Urmează instrucțiunile corect pentru depozitarea alimentelor

Trebuie să iei în considerare efectele luminii și ale temperaturii asupra alimentelor înainte de a le pune în frigider. Ambii factori afectează alimentele și le pot face să se altereze mult mai repede. Potrivit experților din domeniu, expunerea la lumină naturală sau artificială poate distruge alimentele, grăbind procesul de alterare.Chiar și condimentele se degradează, ca culoare, aromă și putere, dacă sunt lăsate afară și lumina soarelui le pătrunde.

Fructe și legume, nu împreună

Există fructe și legume care pot degaja cantități mari de gaz (etilenă, un agent în procesul de maturare a alimentelor). Dacă sunt depozitate în prezența fructelor și legumelor sensibile la acest gaz, procesul de coacere se va accelera, ducând la o degradare mai rapidă a acestora. 

Prin urmare, ori de câte ori este posibil, alimentele sensibile la etilenă ar trebui păstrate separat de alimentele cu conținut ridicat de etilenă( ele trebuie depozitate mai jos, ca și poziție). Astfel, avem alimente bogate în etilenă reprezentate de: avocado, banane, caise, fructul pasiunii, mango, mere, nectarine, pepene verde , piersici, pere, prune, smochine și roşii. 

ADVERTISING

Alimentele sensibile la etilenă sunt: agrişe, andive, anghinare, broccoli, cartofi, cartofi dulci, castraveţi, conopidă, dovleac, dovlecel, fasole, morcovi, pătrunjel, porumb, rubarbă, salată verde, sparanghel, țelină,varză și varză de Bruxelles.

Alimente care nu sunt pentru frigider

Mai sus ai descoperit cum să păstrezi fructele și legumele proaspete în frigider pentru mai mult timp. Dar atenție: nu toate alimentele trebuie puse în frigider. Astfel:

  • Cartofii preferă condițiile întunecate și răcoroase, de exemplu în pivniță, cămară, beci sau un spațiu de depozitare special.Temperaturile reci atrag umezeala din cartofi, iar clima frigiderului transformă, de asemenea, amidonul din cartofi în zahăr. Dacă totuși depozitezi cartofii la frigider, scoate-i și lasă-i să ajungă la temperatura camerei înainte de a-i găti. Nu va opri conversia zahărului, dar va ajuta la prevenirea decolorării atunci când le gătiți.
  • Pâinea se usucă în frigider, așa că este mai bine să o păstrezi într-o cutie de pâine.
  • Usturoiul și ceapa mucegăiesc în frigider, mult  mai repede decât la temperatura camerei.
  • Roșiile își pierd aroma când sunt reci.
  • Castraveții durează mai mult când sunt păstrați la temperatura camerei. Păstrează-i într-un loc uscat în bucătărie. De asemenea, ține castraveții departe de alte fructe precum roșiile, bananele și pepenii.
  • Lămâile sunt bine de pus într-o fructieră, la temperatura camerei.
  • Bananele nu iubesc frigul, vor apărea pete maronii când sunt depozitate în frigider.
  • Cafeaua nu trebuie ținută la frigider pentru că absoarbe rapid mirosurile și își pierde gustul și aroma.
  • Mierea se cristalizează în frigider.
  • Mango se păstrează necopt,  la temperatura camerei iar odată copt, îl poți pune la frigider, dar separat  de mere și pere (sau alte alimente bogate în etilenă).
  •  Avocado nu se va coace la temperaturile răcoroase ale frigiderului. În schimb, lasă avocado în bucătarie  sau într-un loc răcoros și uscat.Când este deja  copt și ai  tăiat din el, îl poți înfășura în o folie de plastic și lăsa la frigider pentru a încetini coacerea suplimentară.

Depozitarea alimentelor în frigider este foarte importantă pentru siguranța ta. Ține cont de informațiile prezentate și bucură-te de beneficiile unui aliment bine păstrat, dar respectând regulile lui de depozitare.