Portugalia a fost învinsă de Maroc cu 1-0, fiind eliminată de la Cupa Mondială, iar presa lusitană a primit cu foarte multă tristețe vestea eliminării țării sale de la CM, la ultimul Mondial al lui Cristiano Ronaldo, ieșit de pe teren în hohote de plâns.
Singurul gol al marocanilor a fost reușit de En-Nesiri, gol în minutul 42 după o ieșire total absurdă din poartă a lui Diego Costa.
"Visul s-a terminat", titra marele cotidian sportiv A Bola, care nota pe larg în cronica sa de după joc: "Portugalia pierde în fața Marocului și își ia adio de la Cupa Mondială. Portugalia a pierdut cu 0-1 în fața Marocului și a ratat calificarea în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar. Astfel se încheie visul echipei naționale de a ajunge la primul titlu mondial din istorie, în timp ce echipa africană a intrat în istorie devenind prima de pe acest continent care ajunge în semifinalele unei Cupe Mondiale. Portugalia a avut mereu mai multă posesie de minge, dar nu a făcut față nici zidului defensiv al Marocului, nici capacității echipei africane de a face tranziții rapide în atac. Cu Cristiano Ronaldo pe teren, Selecção das Quinas a crescut, a reușit să împingă Marocul mai aproape de zona lor, dar nu a reușit nici măcar să marcheze cu ocazii flagrante: João Félix de două ori, Cristiano Ronaldo și în cele din urmă Pepe nu l-au putut învinge pe inspiratul Bono", nota presa lusitană.
De asemenea, alt ziar cunoscut în Portugalia, O Jogo nota și el de asemenea în aceeași notă tristă după eliminarea țării în verde și roșu, campioana Europei în 2016: "Punct și de la capăt: Portugalia, exclusă de la Cupa Mondială 2022. Portugalia este eliminată de la Cupa Mondială din Qatar! Înfrângerea, cu 1-0, a dictat trecerea istorică a Marocului în semifinale. Golul lui Youssef En-Nesyri, în prima repriză, a făcut diferența. Portugalia a dominat, mai ales în repriza a doua, și-a creat câteva ocazii mari, dar nu l-a putut învinge pe Bono", scria și O Jogo.
Este pentru prima dată când o țară africană atinge semifinalele unui Mundial, Marocul reușind ceea ce nu a făcut Camerunul în 1990, Senegalul în 2002 sau Ghana în 2010.
D.A.