Așadar, vrei să cumperi o dronă?
Fie că visezi să filmezi cele mai tari cadre din aer, ești topograf, sau pur și simplu vrei să-ți cumperi și tu o dronă, atunci e absolut necesar să știi de unde să începi. Tocmai de aceea am scris acest articol, pentru a te ajuta să alegi una dintre cele mai bune drone pentru profesionisti si amatori.
Descoperă ce tipuri de drone există
Iată despre ce este vorba:
- RTF (ready to fly)
După cum sugerează și numele, dronele gata de zbor sau RTF sunt cele mai ușor de utilizat. Cea mai bună alegere pentru începători, dronele RTF vin cu tot ce ai nevoie pentru început. Desigur, acest lucru face ca dronele RTF să fie mai scumpe decât alte tipuri.
- BNF (bind and fly)
Dronele BNF vin fără un transmițător, pe care va trebui să îl achiziționezi separat, sau îl poți folosi pe cel pe care îl ai deja. Acest lucru s-ar putea să nu fie atât de simplu pe cât pare. Nu orice transmițător funcționează cu orice dronă. Dronele BNF sunt populare printre utilizatorii mai avansați, care pot avea deja un transmițător pe care se pot baza.
- PNP (plug and play)
Această denumire face să pară că lansarea în aer a uneia dintre aceste drone va fi un proces simplu, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. Dronele PNP vin fără transmițător sau receptor, așa că vei plăti doar pentru drona în sine.
- ARF (almost ready to fly)
Dacă ești un începător în materie de drone, probabil că este mai bine să stai departe de aceste drone, deoarece vei afla în curând că definiția lor de "aproape" este foarte diferită de a ta, deoarece acestea au de obicei nevoie de asamblare, ceea ce poate fi foarte complicat dacă nu știi ce faci.
Ia în considerare anumite caracteristici
Materialul folosit
Dronele mai ieftine sunt, de obicei, fabricate din plastic. Deși acest material este ieftin și ușor, nu este întotdeauna durabil. Dacă încerci să menții costurile la un nivel scăzut, caută cel puțin plastic ABS, care este mai rezistent decât plasticul obișnuit. Alternativ, dronele din fibră de sticlă și fibră de carbon sunt mult mai rezistente. Din păcate, acestea sunt, de asemenea, mult mai scumpe.
Raza de acțiune a dronei
Ca regulă generală, cu cât drona poate zbura mai departe de transmițător, cu atât mai bine. Dronele ieftine pot avea o rază de acțiune de doar 30 de metri, în timp ce modelele mai scumpe pot călători kilometri întregi fără a pierde contactul cu transmițătorul.
Timpul de zbor
Dronele nu transportă rezerve uriașe de combustibil, ceea ceea ce înseamnă că nu pot rămâne mult timp în aer. Bateria unei drone limitează durata de zbor a acesteia, 20-30 de minute de zbor este destul de obișnuit, dar unele drone mai ieftine pot rămâne în aer doar 5 minute.
Camera
Cele mai multe drone vin fie cu o cameră proprie, fie cu posibilitatea de a monta o cameră externă. În cazul în care drona pe care o ai în vedere vine cu o cameră proprie, mai ai câteva aspecte de luat în considerare. Verifică specificațiile camerei, acordând atenție vitezei de declanșare, ratei de cadre, diafragmei și stabilizării imaginii.