Nașterea unui copil este un moment important, iar un astfel de eveniment trebuie celebrat pe măsură. În cazul nașterii, florile sunt cel mai potrivit cadou pentru proaspăta mămică, fie că vin din partea tatălui, a familiei sau a prietenilor.
Nimic nu spune mai frumos „Felicitări!” decât un buchet de flori. Tocmai din acest motiv, când vrei sa feliciți pe cineva care a adus pe lume un copil florile sunt prima variantă pe care trebuie să o iei în considerare. De preferat, acestea se aduc acasă, nu la spital, dat fiind că florile conțin polen, iar nou-născutul poate face o reacție alergică.
De ce se oferă flori unei tinere mămici?
Tradiția spune că o mamă fericită este cea care își aduce pruncul acasă, dar care primește și atenție din partea celor dragi. Astfel, un buchet de flori spectaculos nu va face altceva decât să sublinieze dragostea necondiționată pe care o ai, mai ales la acest moment festiv.
Cum marchezi acest eveniment cu aranjamentul floral potrivit?
Florile potrivite pentru o proaspătă mămică sunt acelea dăruite cu toată dragostea și care creionează atașamentul pentru noul membru al familiei. Când vrei să faci acest dar simbolic, sunt câteva criterii de care să ții cont în oferirea unor aranjamente florale deosebite.
Culoarea florilor
Poți opta pentru varianta tradițională: roz pentru fete, albastru pentru băieți. Însă dacă vrei să ieși din tipar, poți opta pentru combinații de culori: flori lila sau verde cu alb ori albastru cu roșu. Pe orice variantă ai merge este important să ai în vedere că florile sunt pentru mamă, nu pentru bebeluș, așa că poți opta și pentru nuanțe mai vesele, cum sunt galbenul și portocaliul.
Tipul de floare
Înainte de toate, este foarte important să eviți florile care conțin prea mult polen și care pot fi deranjante atât pentru mame, cât mai ales pentru nou-născut. Spre exemplu, crinul, liliacul, narcisele sau freziile au un miros puternic și, deși sunt frumoase, ar fi bine să le eviți în această ocazie.
O variantă foarte bună sunt trandafirii. Cei de culoarea roz semnifică bucuria și emoția, stări pe care o tânără mămică le experimentează din plin. Și garoafele sunt o bună opțiune, însă ar fi ideal să te îndrepți spre nuanțele pastelate, combinații de roz cu alb sau uni, care simbolizează dragostea maternă. Ideal ar fi ca aranjamentele florale să fie însoțite de baloane, jucării din pluș sau decorațiuni elegante.
Trimiți buchetul de flori la spital sau acasă?
Atunci când vrei să feliciți o tânără mămică poți lua în calcul trimiterea unui aranjament floral la spital, dar ar fi bine să iei în calcul că acesta poate nu va ajunge la destinatar, deoarece spitalele și clinicile impun anumite restricții din cauza alergiilor pe care nou-născutul le poate avea. Dacă vrei să faci un astfel de gest, cel mai bine ar fi să suni la clinică sau să îl întrebi pe proaspătul tătic.
O altă variantă, mai sigură, este să aștepți ca tânăra mămică să se externeze. Acela va fi momentul în care va primi cu drag vizite de la rude sau prieteni, care abia așteaptă să facă cunoștință cu bebelușul.