Secretul pentru a face economie la energie, nu la căldură

Secretul pentru a face economie la energie, nu la căldură

Românii se gândesc în această perioadă să scadă temperatura din casă, să se spele pe mâini cu apă rece și să treacă astfel, în mod voluntar și de frica facturilor, peste o iarnă caracterizată de austeritate. Dar pentru această iarnă și pentru multe ierni viitoare, soluția este să se facă economie nu la căldură și apă caldă, ci la energie, începând cu aplicarea de izolații termice eficiente.

Optimizarea consumului, de preferat în locul reducerii acestuia

Criza din energie a speriat românii suficient încât să se gândească la ce este mai rău, fără să mai privească lucrurile cu calm și în perspectivă. Din fericire, mai sunt și oameni precum cititorii acestui text care își păstrează calmul și știu că e nevoie să acționeze în moduri constructive în vederea păstrării stilului decent de viață, dar a optimizării consumului de energie.

ADVERTISING

Pentru că nu faptul că se consumă energie constituie problema de fond, ci faptul că acest consum nu este optimizat, căldura fiind risipită în prea mare măsură. Aceste izolații termice despre care se discută prea puțin în context au rolul de a optimiza consumul de energie, păstrând căldura pentru mai mult timp în casă, deci acolo unde e utilă.

Izolațiile precare sau de o calitate îndoielnică sunt ineficiente și se traduc prin consum mare pentru căldură puțină (sau pentru disconfort termic). În perioada aceasta cu energie scumpă sunt două opțiuni principale:

ADVERTISING
  1. fie se menține izolația termică așa și pentru a nu plăti usturător se consumă mai puțin, ducând la o răcoare permanentă în casă și chiar la frig, răceli, mucegai etc.,
  2. fie se investește într-o izolație termică bună și se va consuma mai puțină energie păstrând cald și bine în casă, unde mucegaiul pe pereți va fi istorie.

Firește că cea de-a doua opțiune este mai bună! Dacă îți permiți în perioada aceasta să faci o investiție prin casă, atunci în loc de simpla curățenie de Crăciun fă o renovare, mai precis o schimbare sau completare a izolației termice a casei tale!

ADVERTISING

Spuma poliuretanică, secretul pentru izolații termice perfecte

Cine locuiește la casă are posibilitatea să aplice atât izolații termice exterioare, cât și interioare. Cine locuiește la apartament să știe că pereții interiori pot fi și ei izolați (cei care dau către exterior sau către casa scării, dar și cei care dau către vecini, fiindcă fără să știe și-au ajutat vecinii până acum, încălzindu-i pe gratis). 

Izolațiile termice de spuma poliuretanica se aplică în numai câteva ore, fără să fie nevoie de cadre de susținere sau altceva asemănător. Spuma ajunge și în locurile în care izolația actuală nu a ajuns, plus că stratul de spumă va fi același, de aceeași grosime, pe toată suprafața pe care se aplică, asigurând uniformizarea izolării.


În această manieră, izolațiile pot fi aplicate doar de către firme specializate precum Isoterm. Reprezintă nu o firmă oarecare de izolații termice, ci una axată pe izolațiile din spumă. Sloganul acestei companii este Evoluția în izolații, un indiciu destul de puternic că are idee cum să facă economie la energie, iar nu la căldură.