Germania: Turiştii aduc virusul din vacanţă

Germania: Turiştii aduc virusul din vacanţă
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Potrivit celor mai recente cifre publicate de Institutul Robert Koch, aproape 40 la sută dintre persoanele testate pozitiv în ultima vreme trebuie să se fi infectat în străinătate.

Institutul Robert Koch (RKI) a constatat că dintre ei testaţi pozitiv în perioada 10 – 16 august şi care au indicat unde bănuiesc că ar fi contractat coronavirusul, 39 la sută erau persoane revenite din concediu. Cu o săptămână în urmă, această categorie atinsese 34 de procente, iar în săptămâna precedentă numai 21 de procente. Aceasta arată limpede o tendinţă în creştere.

ADVERTISING

Vezi si Germania trage un semnal de alarmă în legătură cu al doilea val al pandemiei de COVID-19. Și are mai puține cazuri zilnice decât România

În ultimele patru săptămâni, ţările indicate de turiştii reîntorşi în Germania şi testaţi pozitiv au fost, înainte de toate: Kosovo, Croaţia, Bulgaria şi Bosnia-Herţegovina.    

RKI a înregistrat în Germania, până la data de 19 august, aproape 227.000 de persoane depistate pozitiv la testul pentru coronavirus. 9.243 oameni au decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Nu se întrezăreşte o relaxare a restricţiilor

Cancelara Angela Merkel a amintit că persoanele revenite din regiuni de risc care nu respectă măsura intrării în carantină se pot aştepta la "amenzi usturătoare". E vorba de o obligativitate, a subliniat şefa executivului german la finele unei întrevederi avute la Düsseldorf cu Armin Laschet, premierul celui mai populat land german, Renania de Nord-Vestfalia.

La restricţii se va renunţa abia atunci când numărul noilor infectări cu coronavirus va scădea. Dacă, însă, cazurile de Covid se înmulţesc, măsurile trebuie să fie mai severe. "Din punctul meu de vedere, nu poate fi vorba acum de noi relaxări", a declarat Merkel.

ADVERTISING

"E amar"

Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, s-a arătat sceptic cu privire la desfăşurarea carnavalului în această iarnă. Carnavalul începe, prin tradiţie, în fiecare an pe 11 noiembrie, la ora 11. Spahn a declarat că el provine dintr-o regiune în care se serbează intens carnavalul şi ştie cât de important e acesta pentru milioane de germani. "Dar pur şi simplu nu îmi pot imagina că vom petrece carnavalul în această iarnă, pe timp de pandemie. E amar, dar asta e situaţia". 

Comitetul Carnavalului din Köln a reacţionat prompt, spunând că aprecierea ministrului Sănătăţii e pripită şi că ar mai trebui aşteptat şi văzut cum evoluează situaţia.

Citește și:

Germania are cel mai mare număr de noi îmbolnăviri de COVID din mai încoace. Care este cauza

Tot mai multe cazuri noi de COVID-19 în Germania. Autoritățile caută soluții ca să nu reînchidă şcolile


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇