Vodafone România va dota cu echipamente (tablete, laptopuri) și servicii de Internet mobil 141 de case de tip familial și centre de plasament din București și 23 de județe ale țării, respectiv: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui.
Astfel, în luna decembrie 2021, un euro pentru fiecare tranzacție (abonament nou și reînnoire de abonament) realizată de clienții Vodafone de mobil, internet și televiziune este redirecționat pentru achiziționarea de echipamente digitale pentru copiii și tinerii din case de tip familial și centre de plasament.
„De Crăciun, cadourile sunt, poate, mai așteptate ca oricând, iar gestul de a dărui e mai firesc ca niciodată. Pentru noi, la Vodafone, tehnologia și comunicațiile sunt esențiale, astfel că, ne dorim să ducem împreună cu clienții noștri magia Crăciunului în rândul copiilor din case de tip familial și centre de plasament dându-le acces la întreg universul care se deschide dintr-un ecran de tabletă sau laptop. În acest fel, le oferim bucuria de a învăța, de a se juca, de a comunica și de a-și îmbunătăți aptitudinile digitale. La Vodafone, credem în șanse egale la un viitor digital pentru toți și e parte din misiunea noastră să facilităm accesul la tehnologie celor care au cea mai mare nevoie de ea. Le mulțumim tuturor clienților care contribuie prin serviciile Vodafone pe care le folosesc la a crea magia Crăciunului pentru copiii instituționalizați”, a declarat Nedim Baytorun, Consumer Business Unit Director, Vodafone România.
Casele de tip familial și centrele de plasament implicate în proiect deservesc un număr de peste 1.500 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 26 de ani.
Proiectul este inițiat și susținut financiar de Vodafone România și este implementat cu sprijinul Fundației Vodafone România, al Fundației Hope and Homes for Children România și al Asociației SOS Satele Copiilor România.
Crăciun magic și pentru clienți
Campania de responsabilitate socială pe care Vodafone o derulează este posibilă cu ajutorul clienților Vodafone existenți, dar și al celor noi, pentru care compania a pregătit o ofertă dedicată de Crăciun. Astfel, la achiziția de abonamente de servicii mobile, în funcție de planul tarifar ales, clienții noi vor primi cadou tablete, căști wireless, asigurare la telefon sau internet nelimitat, la fel și la prelungirea abonamentului, în funcție de valoarea acestuia și de criteriile de eligibilitate.
Utilizatorii prepay care se portează în rețeaua Vodafone și optează pentru unul din abonamentele RED Infinity 22 sau RED 15 primesc un voucher de 50 de euro pentru achiziția unui telefon smart pe www.vodafone.ro, respectiv internet nelimitat timp de trei luni dacă își achiziționează unul din abonamentele RED 9 și RED 12.
Nu în ultimul rând, toți abonații la serviciile mobile vor primi un voucher cadou în valoare de 50 de euro pentru achiziția unui telefon smart de pe www.vodafone.ro, până la sfârșitul anului. Totodată, clienții care achiziționează Oferta 6 la cartelă cu număr nou, o primesc la prețul de cinci euro, alături de un voucher în valoare de 50 de euro pe care îl pot folosi pe www.vodafone.ro, pentru achiziționarea unui telefon smart, fără abonament. De același voucher se pot bucura și clienții prepaid existenți care optează pentru orice ofertă începând cu Oferta 6.
Vodafone TV, cadou de Crăciun de la Vodafone
Pachetul de servicii cu Internet și televiziune Home Deal (Net500 +197 de canale TV) este disponibil de Crăciun la un preț promoțional de 9,9 euro/lună, alături de Vodafone TV cu opțiunea 4K oferite cadou clienților noi. Pentru clienții de servicii mobile, pachetul este disponibil la prețul de 7,9 euro/lună. Tot pentru clienții de servicii fixe, Vodafone oferă upgrade gratuit de la Net 300 la Net 500, până la 50 de canale TV extra pentru trei luni, gratuit, și Vodafone TV cadou la reînnoirea abonamentului.
Mai multe detalii despre noua ofertă Vodafone România sunt disponibile pe www.vodafone.ro/craciun.
Despre Vodafone
Vodafone este o companie lider în domeniul telecomunicațiilor în Europa și Africa. Misiunea noastră este să „conectăm pentru un viitor mai bun” care permite o societate digitală incluzivă și durabilă. Expertiza și prezența noastră extinsă ne oferă oportunitatea unică de a susține schimbarea pozitivă pentru societate. Rețelele noastre mențin familiile, prietenii, afacerile și guvernele conectate – așa cum a fost demonstrat clar în cazul pandemiei Covid-19 - și avem un rol esențial în menținerea funcționării economiilor și a sectoarelor critice, precum educația și asistența medicală.
Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile și fixe din Europa și cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Platforma noastră de tehnologie M-Pesa permite, în Africa, unui număr de peste 50 de milioane de oameni să beneficieze de acces la plăți mobile și servicii financiare. Operăm rețele mobile și fixe în 21 de țări și 52 de rețele mobile partenere.
La 30 septembrie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV și peste 136 milioane de dispozitive IoT conectate.
Susținem diversitatea și incluziunea prin politicile noastre de maternitate și concediu parental, prin furnizarea de oportunități multiple de dezvoltare femeilor cu ajutorul conexiunilor mobile și fixe, precum și prin îmbunătățirea accesului la educație și abilități digitale pentru femei și pentru societate, în general. Apreciem și tratăm cu respect toate persoanele, indiferent de rasă, etnie, dizabilitate, vârstă, orientare sexuală, identitate de gen, credință, cultură sau religie.
Totodată, Vodafone ia măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până la net zero până în 2040, prin achiziția de 100% energie electrică din surse regenerabile în Europa și în toate operațiunile noastre până în 2025, reutilizând, revânzând sau reciclând 100% din echipamentele noastre de rețea care devin redundante.
Pentru mai multe informații, vizitați www.vodafone.com, urmăriți-ne pe Twitter la @VodafoneGroup sau conectați-vă cu noi pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/vodafone.
Fundaţia Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.168 de programe derulate de 765 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic.
Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundației sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro și www.facebook.com/fundatiavodafone.
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children activează în România din 1998, iar de atunci și până în luna septembrie, 2021, Fundația a contribuit la închiderea a 62 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituții-mamut, în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viață apropiată de normalitate.
Prin eforturile Fundației și ale partenerilor săi au fost dezvoltate până în prezent 116 case de tip familial si trei apartamente familiale, iar peste 6.500 de copii au fost scoși din orfelinate.
În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, peste 37.000 de copii au fost salvați de la ruperea de familie, iar 2100 de tineri au fost sprijiniți în mod direct pentru o viață independentă, odată ce au părăsit sistemul de protecție. Mai multe informații pe www.hopeandhomes.ro.
Despre SOS Satele Copiilor România
SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, ce derulează programe în 137 de ţări ale lumii. SOS Satele Copiilor are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și susținerea și protejarea celor care riscă să o piardă.
În cei 28 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Centrele de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile.
Anul acesta, peste 850 de copii și tineri sunt sprijiniți în mod direct de SOS Satele Copiilor, dintre care 150 cresc în Satele SOS, iar 700 de copii sunt sprijiniți să rămână în familia lor și să nu trăiască trauma separării.
Asociația SOS Satele Copiilor România este considerată un model de bună practică în protecția copilului și se numără printre inițiatorii modelului caselor de tip familial în România, al centrelor de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din comunități și al programelor ce pun accent pe formarea deprinderilor de viață independentă pentru tinerii din sistemul de protecție.