Ce sunt, cât costă și de la cine cumpărăm dispozitivele de stingere a incediilor pe care directorul Administrației Spitalelor din București le numește „instinctoare”

Ce sunt, cât costă și de la cine cumpărăm dispozitivele de stingere a incediilor pe care directorul Administrației Spitalelor din București le numește „instinctoare”
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Vasile Apostol, a anunțat într-o conferință de presă că – pentru a spori singuranța în unitățile sanitare gestionate – a cumpărat 4.000 de „bile”, care acționează ca niște „instinctoare” independente.

Conferința de presă la care a luat cuvântul Vasile Apostol s-a desfășurat joi dimineață și a fost organizată, de fapt, de primarul general Nicușor Dan.

Prilejul a fost semnarea unui parteneriat între ASSMB și 10 spitale pe care le gestionează, în vederea schimbării instalațiilor electrice, instalații împotriva producerii incendiilor și instalațiilor de ventilație.

După declarațiile lui Nicușor Dan, Vasile Apostol a prezentat o serie de informații despre investiții. La un moment dat, primarul general l-a întrerupt și a spus: ”Ziceți și de cele 4.000 de bile!”.

Iată declarația lui Vasile Apostol:

„Cele 4.000 de bile. Am cumpărat niște dispozitive speciale, noi, pe zona de foc. Ele practic acționează ca niște instinctoare independente. Am cumpărat 4.000 de astfel de unități. Care independent lângă o priză, lână un aparat care a luat foc, independent acționează.

Sunt dispozitive de foc care au fost cumpărate de foarte multe spitale din România: Spitalul Universitar, Spitalul Fundeni. Și pe zona aceasta am avut o licitație publică, am cumpărat 4.000 de articole pe le-am distribuit în spitale”, a precizat Vasile Apostol.

Puteți urmări de declarațiile și în materialul video de mai jos, cu începere de la minutul 9.20:

În direct de la sediul ASSMB

Semnarea acordurilor de parteneriat între Administrația Spitalelor și spitalele municipale în vederea depunerii unor proiecte cu finanțare europeană în cadrul POIM, cu o valoare de aproximativ 23 milioane euro.

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Miercuri, 27 octombrie 2021

Cel mai probabil, Vasile Apostol a dorit să spună că dispozitivele acționează ca extinctoare. Adică ajută la stingerea focului.

Cuvântul „instinctor” vine din sfera argoului și are – potrivit dexonline.ro, dar și ptrivit altor dicționare pe care le-am consultat – un cu totul alt sens, pe care îl puteți găsi aici.

Cât costă dispozitivele și cine le livrează

Licitația la care a făcut referire Vasile Apostol a fost, într-adevăr, lansată de ASSMB și publicată în Sicap pe data de 22 iulie.

Au depus oferte 3 firme: Focus Fire Protection Systems SRL și Black Vision SRL (ambele din București) și River Trade & Services din Cluj.

firme-participante-licitatie-extinctoare

A câștigat Black Vision SRL. Potrivit portatului cu informații de business listăfirme.ro, această societate a fost înființată la finalul lunii septembrie 2020.

Finante-Black-Vision

Pentru anul trecut, a raportat la Finanțe că are un număr mediu de 2 angajați. Și că a avut o cifră de afaceri de 1.777.127 lei, din care 1.745.732 lei (adică în jur de 98%) a fost profit.

Black-Vision-ANAF

Potrivit sursei citate, unic acționar și administrator al firmei este Ftodiev Iuliana.

Black-Vision-lista-firme

Potrivit informațiilor din Sicap, valoare contractului este de 2.768.160 lei. Iar de acești bani se vor livra 3762 de dispozitive de stingere a incendiilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇