Daniel Cioabă, autointitulat rege al romilor, lansează o criptomonedă a comunității și susține că noua monedă virtuală are rolul de a întări legăturile dintre romii din întreaga lume, de a combate discriminarea și de a încuraja educația comunității.
Congresului Mondial al Uniunii Internaționale a Romilor – organizație prezidată de Daniel Cioabă – a explicat mai multe despre criptomoneda rromilor, într-un comunicat prezentat de Digi 24.ro:
”Proiectul Gypsycoin este o premieră în inițiativa coeziunii comunităților de romi la nivel global. Acest proiect reprezintă prima monedă universală a romilor de pretutindeni. Gypsycoin cuprinde și o latură de dezvoltare socială. Aceasta vizează combaterea discriminării și xenofobiei, cât și dezvoltarea socială și educațională a romilor (...)
Acest proiect este multilateral și se implică în domenii diferite de dezvoltare. Proiectul abordează subiectul comunităților de romi. Acesta se concentrează pe dezvoltarea comunităților și pe ajutorarea persoanelor de etnie romă aflate în dificultate. În același timp, scopul este de a consolida un spirit de coeziune digitală între comunitățile de romi, prin intermediul simbolului și al comunității Gypsycoin. (...)
În acest sens, Gypsycoin are atașat și un element de identitate. Prin urmare, acesta este menit să fie asociat cu comunitățile de romi din întreaga lume.
Imaginea și designul proiectului combină elementele tradiționale cu cele moderne. Așa a apărut simbolul Gypsycoin: roata țigănească tradițională în simbioză cu circuitele unei plăci electronice. Acest simbol a fost conceput în acest fel, menit să fie recunoscut cu ușurință.
Prin urmare, Gypsycoin este asociat unei cauze. Această cauză fiind dezvoltarea multilaterală a comunităților de romi”.
Contactat de jurnaliștii de la Adevărul, Daniel Cioabă a precizat că Gypsicoin a avut o creștere de 1000% într-o săptămână și că se așteaptă să fie listată, în curând, pe platforme de profil ca Binance și Crypto.com.
Potrivit coinsniper.net, prețul acestei criptomonede este, în acest moment, de 0,0000095908452780 de dolari/unitate, iar prima țintă asumată este de 1 dolar/unitate.
Citește și: