Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) este o instituţie publică de învăţământ superior, care include toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat.
SNSPA, Școala de Guvernare
Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), înfiinţată în 1991 ca școală de guvernare și de pregătire a specialiștilor în domenii esenţiale ale societăţii, este un reper în peisajul academic românesc.
SNSPA înseamnă astăzi garanţia calităţii, a seriozităţii, a dinamismului, a deschiderii spre Europa și spre lume.
SNSPA formează şi dezvoltă competenţe profesionale în ştiinţe politice, sociologie, relaţii internaţionale, diplomație, ştiinţe administrative, studii europene, ştiinţe ale comunicării, psihologie, management, contribuind astfel la transformările naţionale şi internaţionale, în spiritul valorilor şi principiilor democratice.
De ce aleg SNSPA
SNSPA s-a afirmat ca un proiect de succes, fiind una dintre universităţile cele mai căutate de absolvenţii de liceu sau de profesioniştii în diferite domenii care doresc să-şi aprofundeze studiile.
Oferta educațională
SNSPA are un portofoliu complex, format din 11 programe de studii universitare de licenţă, 56 de programe de studii universitare de masterat şi cinci domenii de doctorat.
Studenţii SNSPA
Formați într-un mediu competitiv, care le oferă o bază pentru pregătirea profesională, studenții constituie centrul activității universitare și un important vector de imagine al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
SNSPA încurajează şi sprijină formarea şi dezvoltarea unor competenţe specifice în vederea facilitării accesului studenţilor pe piaţa muncii, dialogul permanent cu studenţii, implicarea studenţilor în proiectele, activităţile administrative şi în soluţionarea problemelor comunităţii academice, premierea studenţilor merituoşi, activităţile culturale organizate pentru studenţi.
Profesorii SNSPA
Corpul profesoral al SNSPA, o sursă de prestigiu pentru instituţie, include experți de renume național și internațional, personalităţi implicate în avangarda cercetării, profesori dedicaţi muncii la catedră, profesioniști care fac învățarea interesantă, relevantă și plină de satisfacții.
În spaţiul public, vocile profesorilor SNSPA sunt ascultate și respectate, fiind recunoscute ca atitudini obiective, izvorâte din experienţă și profesionalism.
Intelectuali de prestigiu, profesorii SNSPA se remarcă în sfera publică în calitate de diplomaţi, miniștri, sociologi, juriști, politologi, specialiști în relaţii publice și comunicare, manageri.
#StudentSNSPA la Universitatea Europeană de Științe Sociale – CIVICA. Descoperă universitatea viitorului
Din anul 2019, SNSPA este membră CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, alianță universitară europeană care aduce împreună, într-un campus online, 8 instituții de prestigiu în domeniul științelor sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politicilor publice: Sciences Po (Franța), Bocconi University (Italia), Central European University (Ungaria), European University Institute (organizație interguvernamentală europeană), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Stockholm School of Economics (Suedia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).
Studenții SNSPA pot, prin CIVICA, să beneficieze de experiențe europene de predare și cercetare, să urmeze cursuri cu certificare europeană (CIVICA) și să se bucure de toate facilitățile unui campus inter-universitar european.
Apartenența SNSPA la consorțiul educațional CIVICA creează pentru studenții români mai multe oportunități de interacțiune și colaborare cu colegi din întreaga Europă. CIVICA înseamnă astăzi peste 50.000 de studenţi și 7.000 de cadre didactice, care interacționeză în 9 limbi de predare.
Oportunităţi de carieră
Excelența profesională a SNSPA se reflectă în numărul de absolvenți care au devenit lideri în domeniile lor.
În cele trei decenii de existenţă, la SNSPA s-au format profesionişti capabili să contribuie, prin cunoştinţele lor, la elaborarea şi gestionarea politicilor publice în cadrul instituțiilor statului, la dezvoltarea relațiilor internaționale ale ţării, la organizarea şi conducerea afacerilor în cadrul companiilor private, la optimizarea procesului de comunicare şi de construire a imaginii de ţară sau de firmă.
Admiterea la programele de licență ale SNSPA
Continuă#Educația la una dintre cele SNSPA patru facultăți ale SNSPA!
Facultatea de Administrație Publică
Profesionalism, Inovație și Talent sunt cele trei cuvinte cheie care caracterizează Facultatea de Administrație Publică; o facultate activă, care se mândrește cu aproape trei decenii de experiență academică și de cercetare în științele guvernării și mii de absolvenți dedicați serviciului aflat în interesul cetățeanului.
Programe de licență: Administraţie publică (ZI) | Administraţie europeană (ZI) | Administraţie publică (ID)
Facultatea de Comunicare și Relații Publice
Facultatea de Comunicare și Relații Publice este o instituție dinamică și prestigioasă, care s-a afirmat ca o școală de comunicare de renume.
Facultatea de Comunicare și Relații Publice încurajează și susține excelența academică în domeniul comunicării și al relațiilor publice, atât prin programele de studii, cât și prin cercetarea în aceste domenii.
Programe de licență: Comunicare şi relaţii publice (ZI) | Publicitate (ZI)| Communication and Emerging Media (ZI) – program de studii predat în limba engleză
Facultatea de Management
Facultatea de Management, cea mai tânără structură din cadrul SNSPA, își asumă rolul de a pregăti tinerii care își doresc o carieră în structurile de conducere ale organizațiilor, în practica și consultanța de afaceri și management.
Programe de licență: Management (ZI)
Facultatea de Știinţe Politice
Facultatea de Științe Politice este una dintre cele mai mari facultăți de științe politice din România. Prin programele de studiu oferite și activitatea de cercetare desfășurată, Facultatea de Științe Politice își propune să dezvolte disciplina științelor politice și a celor conexe dar și valorile democratice și civice ale societății românești.
Programe de licență: Știinţe politice (ZI) | Relaţii internaţionale şi studii europene (ZI) | Sociologie (ZI) | Psihologie (ZI)
Admiterea la SNSPA. Înscrie-te online!
Procesul de admitere este primul pas către viitorul tău profesional. Indiferent de locul în care te afli, SNSPA îți pune la dispoziție o modalitate de admitere eficientă.
Pentru înscrierea la concursul de admitere online la studii universitare de licență, candidații sunt invitați să urmeze acești pași:
Pasul 1. Pregătirea înscrierii
Înscrierea online la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management se desfășoară în perioada 9-16 iulie 2021.
Consultă oferta educațională a SNSPA! Alege facultatea și programele de studii care răspund cel mai bine aptitudinilor, pasiunilor și dorințelor tale de formare.
Pentru admitere, universitatea scoate la concurs locuri finanțate de la buget (fără taxă) și locuri în regim cu taxă. Vezi numărul locurilor, aici.
Pentru înscrierea online la SNSPA ai nevoie de:
- un dispozitiv de tip desktop PC, laptop, tabletă sau telefon mobil, cu acces la internet;
- adresă personală de e-mail pe care să o monitorizezi constant;
- aproximativ 15 minute pentru selectarea facultății și a programelor de studii la care vrei să te înscrii, completarea câmpurilor obligatorii, încărcarea documentelor fotografiate/scanate și achitarea taxei de înscriere.
Asigură-te că ai la îndemână toate actele de care vei avea nevoie pentru a completa câmpurile obligatorii: certificatul de naștere, cartea de identitate, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverința medicală tip, diploma de bacalaureat (sau diplomă echivalentă cu aceasta). Fotografiază-le sau scanează-le!
Dacă vei alege programul de studii Comunicare și Media Emergente/ Communication and Emerging Media de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, redactează în limba engleză scrisoarea de motivație, conform cerințelor de aici.
Dacă ai întrebări: Consultă Ghidul înscrierii online la SNSPA. Nu ezita să ne contactezi la adresa de email admitere@snspa.ro
Pasul 2. Completează contul de candidat la admiterea la SNSPA
Accesează platforma admitere.snspa.ro, secțiunea Înscrieri online și creează-ți contul de candidat la admiterea la SNSPA.
Înscrierea online se realizează rapid. Selectează facultatea și programele de studii la care vrei să te înscrii. Fiecare candidat poate alege mai multe opțiuni pentru a crește șansele de a fi admis/ă la unul dintre programele de studii de la SNSPA. Completează câmpurile obligatorii și încărcă toate documentele solicitate, pe care le-ai scanat/fotografiat.
Asigură-te că ai completat corect media examenului de Bacalaureat, care va reprezenta media ta de admitere.
Taxa de înscriere este unică, în valoare de 80 de lei, indiferent de numărul programelor pentru care ai optat.
Pasul 3. Finalizează înscrierea
După ce ai completat toate câmpurile și ai încărcat toate documentele solicitate, verifică cu atenție sumarul înscrierii și “Finalizează înscrierea”! Felicitări! Te-ai înscris la concursul de admitere la SNSPA!
Echipa de Admitere va procesa informațiile și documentele încărcate.
Atenție! Orice omisiune sau greșeală în completarea câmpurilor obligatorii duce la eliminarea ta din concursul de admitere la SNSPA.
Luni, 19 iulie 2021, accesează admitere.snspa.ro, unde se vor afișa rezultatele admiterii la cele 4 facultăți ale SNSPA, precum și detaliile legate de înmatriculare.