Vaticanul organizează conferința-eveniment ”Credință și știință”, cu zeci de lideri religioși și cercetători: Vrem să-i ambiționăm pe liderii noştri politici

Vaticanul organizează conferința-eveniment ”Credință și știință”, cu zeci de lideri religioși și cercetători: Vrem să-i ambiționăm pe liderii noştri politici
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Vaticanul va găzdui o conferinţă majoră, la care vor participa lideri religioşi dar şi oameni de ştiinţă din diferite părţi ale lumii, pentru a adopta o poziţie comună, „într-un moment cheie din istoria umanităţii”, înainte de summitul ONU privind schimbările climatice COP26, ce va fi organizat în luna noiembrie în Marea Britanie, transmite joi Reuters.

Conferinţa, ce va fi organizată la 4 octombrie, se va numi „Credinţă şi Ştiinţă: Spre COP26” şi va fi organizată de Marea Britanie şi Italia. Acest eveniment va reuni aproximativ 40 de lideri ai diferitelor religii şi culte religioase majore din lume, precum şi 10 oameni de ştiinţă care vor formula un apel comun înainte de COP26.

Şeful diplomaţiei vaticane, arhiepiscopul Paul Gallagher, a declarat joi, într-o conferinţă de presă în care a anunţat acest eveniment, că liderii religioşi ar trebui să-i preseze pe politicieni să adopte decizii curajoase şi ambiţioase la summitul COP26 ce va avea loc la Glasgow, în Scoţia.

„Contribuţia pe care sperăm că liderii religioşi o vor aduce prin conferinţa din 4 octombrie şi în lunile următoare va fi de a-i ambiţiona pe liderii noştri politici” pentru a lua deciziile curajoase care se impun, a declarat arhiepiscopul Gallagher.

Arhiepiscopul Gallagher, care este de origine britanică, a mai precizat că se aşteaptă ca şi papa Francisc să participe la conferinţa din 4 octombrie ce se va desfăşura la Vatican şi în alte locaţii din Roma.

Papa Francisc a fost invitat să participe la COP26 de la Glasgow, iar oficiali de la Vatican au indicat că, probabil, suveranul pontif va onora invitaţia.

„COP26 va fi probabil un moment cheie în istoria omenirii. Vor fi decizii dificile care trebuie luate şi sperăm ca, prin graţia divină, să avem curajul de a face aceste alegeri şi de a acţiona asupra acestor probleme ce vor determina cum va arăta viaţa pe planeta noastră în deceniile şi secolele următoare”, a mai susţinut reprezentantul Sfântului Scaun.

Papa Francisc susţine cu tărie obiectivele formulate în 2015 în cadrul COP21 de la Paris, privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru stoparea încălzirii globale.

ADVERTISING

În 2015 el a scris o enciclică pe subiectul necesităţii de a proteja mediul, de a reduce risipa şi de a-i proteja pe cei săraci de efectele schimbărilor climatice.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇