Dacă nu plouă cu găleata, în următoarele ore, Compania Municipală Eco Igienizare SA va încheia prima stropire completă din acest an împotriva țânțarilor din București.
”Am început aplicarea acestui tratament lunea trecută, pe 7 iunie. Trebuia să dureze 7 zile. Dar, din cauza ploii, vineri și duminică n-am putut ieși pe teren. Dacă aplicăm substanța pe ploaie n-are niciun efect. Așa că perioada s-a prelungit puțin. Dar azi, dacă nu plouă foarte tare diseară, terminăm primul tratament.
Vorbim despre o primă trecere prin tot Bucureștiul. Începem din exteriorul Bucureștiului și apoi luăm stradă cu stradă, spre centru. Avem și GPS la mașini (pentru a putea monitoriza traseul parcurs - n.red.). De aceea și durează 7 zile un tratament”, a precizat pentru SpotMedia.ro administratorul special al CM Eco Igienizare SA, Bogdan Pascu.
Potrivit acestuia, după 3 zile, stopitul împotriva țânțarilor reîncepe dintre marginile Bucureștiului spre centru. Și tot așa, de încă 13 ori, până la mijlocul lunii octombrie.
Lupta cu căpușele a început în Parcul Cișmigiu
Luni, pe 14 iunie, a început aplicarea tratamentelor împotriva căpușelor în parcuri. "Am început în Cișmigiu și vom continua cu Parcul Unirii și cu Miorița (parte din Herăstrău - n.red.).
După ce Compania Municipală Parcuri și Grădini SA cosește iarba și greblează, intrăm și noi. Intrăm la o zi după după cosit și greblat pentru că, în condițiile în care plouă, ar putea crește iarba la loc.
Și dumnealor au schimbat strategia. Până acum tundeau iarba parțial, în fiecare parc. Acum se concentrează pe câte un parc până îl termină. Și abia apoi trec la următorul.
Altfel, n-am fi avut cum să aplicăm eficient tratamentul împotriva căpușelor. Și aici contează să nu plouă pentru altfel dăm degeaba”, a mai spus administratorul special al CM Eco Igienizare SA.
Deratizarea merge mai încet și din cauza birocrației
”Am început deja să lucrăm cu asociațiile de proprietari, pentru detarizare la subsoluri. Acolo se pune un deraticid în niște cutii de carton.
Aici avem și o parte birocratică și ne mai întârzie. Fiecare asociație trebuie să ne confirme prestația printr-un bon pe care noi îi atașăm facturii pe care o înaintăm Primăriei Generale.
De săptămâna viitoare vom începe și deratizarea în spațiile verzi dintre blocuri. Acolo punem acele capcane, cutiile negre care se umplu cu un alt deraticid decât cel care se pune la subsoluri, în cutiile de carton.
De asemenea, tot astfel de cutii vom pune și în parcuri. De luni ne-am propus să începem și această operațiune.
Și la deratizare se făceau mai multe treceri anual. Acum, având în vedere că facem prima trecere la jumătatea anului, vom încerca să acoperim toată suprafața de câte ori putem” a mai declarat Bogdan Pascu.
Reamintim că, în acest an, din cauză că Primăria Capitalei a avut conturile poprite, iar bugetul s-a adoptat abia pe 7 mai, tratamentele de deratizare, dezinfecție și dezinsecție au început și ele cu mare întârziere.
Iar bucureștenii se plâng de săptămâni întregi că iarba din parcuri e plină de căpușe și că prin oraș au început să apară șobolanii.
Citește și: