Meteorologii anunță că ne așteaptă zile normale ca temperaturi, pentru perioada în care ne aflăm. Însă spre finalul săptămânii se va răci considerabil.
Ceața va pune stăpânire pe mare parte din țară, însă ploile se lasă așteptate.
Spre finalul săptămânii, meteorologii anunță să ne pregătim de lapoviță și ninsoare nu doar la munte, ci și în nordul și centrul Moldovei.
Cum va fi vremea luni, 9 noiembrie
Noaptea de duminică spre luni vine cu temperaturi minime, care prin zonele montane, Muntenia, Transilvania și Maramureș nu vor mai trece de 1 – 2 grade, iar pe crestele montane vorbim de valori negative, spre –2 grade. În restul țării minimele se opresc la 4 – 6 grade.
În ceea ce privește temperaturile maxime ne confruntăm cu fenomenul de inversiune termică, care va face ca în zonele deluroase din Muntenia și Oltenia, prin sudul Moldovei, sudul Transilvaniei, estul Banatului și prin Dobrogea să avem maxime de 13 – 14 grade, în timp ce în zonele joase din restul țării să nu depășim 9 – 11, 12 grade.
Nu se anunță ploi nicăieri în țară.
- București - maxima de 14 grade, minima de 4
- Constanța - maxima de 13 grade, minima de 8
- Sulina - maxima de 13 grade, minima de 10
- Iași - maxima de 12 grade, minima de 3
- Botoșani - maxima de 12 grade, minima de 3
- Cluj - maxima de 11 grade, minima de 2
- Arad - maxima de 10 grade, minima de 2
- Sibiu - maxima de 13 grade, minima de 0
- Râmnicu Vâlcea - maxima de 15 grade, minima de 3
- Craiova - maxima de 11 grade, minima de 3
Cum va fi vremea marți, 10 noiembrie
Noaptea de luni spre marți vine cu temperaturi în creștere în bună parte din țară, cu valori de la 7 spre 9, 10 grade. Minime modeste rămân prin Transilvania, Maramureș (3 – 4 grade), în timp ce prin zonele montane se ajunge la –2, –3 grade.
Maximele de la 9 la 11, 12 grade vor caracteriza temperaturi normale, ușor mai ridicate prin Transilvania și sub medie prin Banat și Crișana.
Ploi slabe sunt posibile prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Banat, Crișana și zonele montane.
- București - maxima de 12 grade, minima de 7
- Constanța - maxima de 12 grade, minima de 9
- Sulina - maxima de 11 grade, minima de 10
- Iași - maxima de 10 grade, minima de 6
- Botoșani - maxima de 10 grade, minima de 6
- Cluj - maxima de 11 grade, minima de 2
- Arad - maxima de 9 grade, minima de 4
- Sibiu - maxima de 12 grade, minima de 1
- Râmnicu Vâlcea - maxima de 12 grade, minima de 4
- Craiova - maxima de 10 grade, minima de 4
Cum va fi vremea miercuri, 11 noiembrie:
Miercuri, minimele pleacă de la valori de –0 spre –3 grade prin zonele montane, 3 – 5, 6 grade prin Transilvania, Moldova, Maramureș, respectiv 6 – 8, 9 grade prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.
Maximele diurne vor fi în limitele normalului perioadei, ușor mai ridicate prin Transilvania, Maramureș, estul Banatului și Crișanei, respectiv sub norma climatologică mai ales prin Orientali.
Vorbim de valori de la 3 – 5 grade prin zonele montane, 8 – 10 grade prin nordul Olteniei, al Munteniei, Moldova, Crișana, Maramureș, bună parte din Transilvania. În restul zonelor țării se pot atinge și 11 – 13 grade.
Condiții de ploi slabe avem prin zonele montane, Oltenia, Crișana și SE Dobrogei.
Cum va fi vremea joi, 12 noiembrie:
Joi nu avem schimbări majore în ceea ce privește distribuția temperaturilor minime, tot de valori de la –3 spre –0 grade vorbim prin zonele montane, 1 – 3 grade prin nordul Moldovei, sudul Transilvaniei, 4 – 6 grade prin nordul Transilvaniei, Maramureș, dealurile Olteniei, Munteniei și centrul Moldovei. În restul țării se ating 8 – 10, izolat chiar 11 grade (prin Dobrogea).
În Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem maxime de 11 – 13 grade, iar în restul țării ne oprim la 8 – 10 grade, cu 3 – 5 grade în zonele montane (1 – 2 grade pe creste).
Condiții de ploi slabe prin zonele montane, Dobrogea, Banat, Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei.
Cum va fi vremea vineri, 13 noiembrie:
Vineri, minimele nu mai trec de 4 –6 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția sudului extrem al Olteniei, estul Munteniei, Dobrogea (unde se pot atinge și 8 – 9 grade), iar prin vestul extrem al Banatului vorbim de valori minime de 1 – 2 grade. În zonele montane vorbim de minime de la 1 grad spre –2, –3 grade.
Maximele se duc spre valori de 11 – 13 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Moldovei și a zonelor montane, unde ne oprim la 5 – 7 grade, cu 2 – 3 grade pe creste.
Ploi slabe sunt posibile prin Moldova și Dobrogea.
Cum va fi vremea sâmbătă, 14 noiembrie:
În prima zi a weekendului nu avem schimbări importante nici la nivelul minimelor, nici la cel al maximelor. Rămânem cu cele mai ridicate valori tot prin Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea (10 – 12 grade), în timp ce prin restul țării vorbim de maxime de 7 – 8 grade. Prin nordul Moldovei și zonele montane ne oprim la maxime de 1 – 3 grade.
Apar și precipitațiile în peisaj, în cantități un pic mai mari, prin Transilvania, Maramureș, Moldova, Crișana, estul Munteniei și Dobrogea. Prin nordul Moldovei și prin sudul Dobrogei vorbim de cantități și de 10 – 15 l/mp.
Cum va fi vremea duminică, 15 noiembrie:
În ultima zi a săptămânii, prin nordul și centrul Moldovei se răcește, astfel că maximele zilei nu mai trec de 2 – 4 grade, în timp ce prin zonele montane vorbim de valori de la –0 spre –2 grade. Cel mai cald va fi prin Crișana, Banat, Oltenia, unde ajungem la maxime de 11 – 13 grade, pentru ca în restul țării să ne oprim la valori de 7 – 9 grade.
Despre precipitații vorbim prin Moldova, Dobrogea (aici se pot acumula și 15 – 20 l/mp) dar și prin zonele montane.
Material realizat cu sprijinul Prognoze Meteo:
Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.