Deputatul USR Cătălin Drulă nu exclude posibilitatea de a intra în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, în contextul în care funcția a rămas vacantă după alegerea lui Nicușor Dan în funcția de președinte al României.
Fostul lider al USR a declarat la Prima TV că nu a luat încă o decizie finală, dar recunoaște că i s-ar potrivi o funcție executivă.
„Nu resping această idee, e evident că mi se potrivește o funcție executivă. Sunt bucureștean, iubesc acest oraș”, a afirmat Drulă în emisiunea Insider Politic.
Drulă a explicat că în acest moment prioritatea formațiunii este stabilirea unei eventuale guvernări, nu desemnarea unui candidat la București.
„Nu am luat o decizie cu această candidatură. Am văzut numele meu vehiculat în spațiul public. De-abia ne-a trecut glonțul pe la ureche și am tras toți în perioada asta ca să nu avem un dezastru în România. Iar de duminică încoace, ne uităm la ce e de făcut pentru a construi o guvernare”, a spus deputatul USR.
Candidatura comună - o opțiune pe masă
Fostul președinte al USR consideră că o eventuală candidatură susținută de mai multe forțe politice ar putea fi o soluție viabilă pentru alegerile locale din București.
„Poate generăm o candidatură la București care să fie susținută de mai multe forțe politice. Mi s-ar părea o variantă care e pe masă astăzi și care trebuie discutată. Poate că în discuția asta trebuie să fie implicat inclusiv Nicușor Dan”, a declarat Drulă.
Prudență și consultare în interiorul partidului
Drulă a insistat asupra nevoii unei consultări interne în USR înainte de a se lansa într-un proiect major precum o candidatură la primărie.
„Trebuie o discuție mai largă. Trebuie să avem și noi o discuție în interiorul USR, nu am apucat, nu am avut aceste discuții. Deci punem un pic căruța înaintea boilor”, a adăugat el, subliniind că partidul nu a stabilit încă o strategie clară pentru București.
Chiar dacă nu și-a anunțat candidatura, Cătălin Drulă a exprimat o viziune clară pentru Capitală, subliniind că Bucureștiul are nevoie de o administrare eficientă și de resurse adecvate.
„Este nevoie ca Bucureștiul să aibă un buget corect pentru a-și putea atinge potențialul”, a punctat el, indicând că o abordare coerentă ar putea face diferența în dezvoltarea orașului.